linki ed2k i sig2dat
Moderator: Pomocy?!
linki ed2k i sig2dat
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
- chudini2k4
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
lenrock pisze:Uzyj dodatku Mozex , odnośnik do wersji polskiej w mojej stopce .
Hmm, nie jestem pewien czy o to chodzi, poniewaz za protokoly odpowiedzialby jest system operacyjny a przegladarka powinna od niego brac odpowiednie ustawienia. Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia czy Firebird robi to poprawnie (ale Mozilla jest OK). Dlatego jesli przyjac ze w Firebirdzie nie bledu to znaczy, ze z zewnetrznymi programami jest cos nie tak (w tym przypadku w eMulu).
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Domel pisze:lenrock pisze:Uzyj dodatku Mozex , odnośnik do wersji polskiej w mojej stopce .
Hmm, nie jestem pewien czy o to chodzi, poniewaz za protokoly odpowiedzialby jest system operacyjny a przegladarka powinna od niego brac odpowiednie ustawienia. Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia czy Firebird robi to poprawnie (ale Mozilla jest OK). Dlatego jesli przyjac ze w Firebirdzie nie bledu to znaczy, ze z zewnetrznymi programami jest cos nie tak (w tym przypadku w eMulu).
Nie twierdzę że mozex to jedyny sposób . Ale jak dla mnie to najwygodniejszy. Po za tym np nie znam programu który by zarejetrował się w systemie do otwierania odnośników "jabber:" chociażby z tego forum . Więc pozostaje albo zainstalować JIMa albo z mozexa podpiąć sobie samemu.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
lenrock pisze:Nie twierdzę że mozex to jedyny sposób .
I ja tego nie neguje ale nie poto wymyslono protokoly
lenrock pisze:Ale jak dla mnie to najwygodniejszy.
Najwgodniejsze jest klikniecie na link
lenrock pisze:Po za tym np nie znam programu który by zarejetrował się w systemie do otwierania odnośników "jabber:"
Po pierwsze nie ma takiego czegos jak jabber: , jest xmpp: ale to tylko propozycja (nie ma jeszcze oficjalnej specyfikacji)
lenrock pisze:chociażby z tego forum .
Po drugie to co jest na forum nie ma nic wspolnego z jabberem/xmpp to tylko przerobka AIM.
lenrock pisze:Więc pozostaje albo zainstalować JIMa
O ile wiem to nie rozwiaze problemu (patrz wyzej)
lenrock pisze: z mozexa podpiąć sobie samemu.
No tak ale nie o tym jest watek
- Domel
Ale chyba możemy już zakończyć temat , ponieważ ja tylko podałem rozwiązanie alternatywne i nie chciałbym aby to było trktowane jako sprzeciw przeciwko innym rozwiązaniom .
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
lenrock pisze:Po konfiguracji mozexa nasze czynności także sprowadzają sie do kliknięcia na odnośnik :wink: .
No wlasnie po konfiguracji...
lenrock pisze:Czasem zaś przydaję się mieć inny program powiązany z mozilla a inny dla reszty systemu operacyjnego .
No pewnie, ze tak, ale protokoly zostawmy dla tworow, ktory jest do tego stworzonych
lenrock pisze:Co do jabber: , skoro na razie brak standartu to i tak nie widzę niczego złego w korzystaniu z odnośników na forum które już istnieją .
Po pierwsze nie istnieja, jeszcze raz powtarzam zawsze byl to protokol aim, ktory byl przeznaczony dla komunikatora AOL IM, ktos zmienil slowko aim na jabber - tak dla zabawy :) - to cos nie dzialalo, nie dziala i dzialac nie bedzie (nie sugeruj sie obrazkiem bo obrazek:
Po drugie jabber: nie jest standardem - fakt i zgodzilbym sie z Toba jednak przyszly standard XMPP juz to okresla (zostal przyjety akurat dzisiaj jako proponowana rekomendacja) i w draftach jest juz xmpp: czyli w pewnym sensie standard juz jest. Wiec jesli robic to robic zgodnie ze standardem (nawet przyszlym) szczegolnie ze konstruktywnej alternatywy nie ma.
- Domel
Ludwik pisze:A pod Linuxem?
Niewiem, rozmawiamy o MS Windows (patrz UA).
- Domel
Przeglądarka: Opera/7.23 (X11; Linux i686; U) [pl]
- dydko
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony