MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Interia, konta www i MIME application/xhtml+xml

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Interia, konta www i MIME application/xhtml+xml

Postautor: zwierz » 23 lutego 2004, 16:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8

Przerobiłem jedną stronę na XHTML 1.1 (nie zależy mi na wyświetlaniu jej w IE) i chciałem umieścić pliki na serwerze bezpłatnych kont www na Interia.pl. Pliki mają MIME application/xhtml+xml Niestety na tych kontach pliki są intepretowane jako text/html. Problem nie występuje na kontach płatnych. Wysłałem im kilka maili z prośbą o rozwiązanie problemu, zapytali o szczegóły i kontakt się urwał. Jest dla mnie zrozumiałe, że na bezpłatnych kontach nie działa u nich php czy cgi, no ale xhtml? Zmagał się już ktoś z Interią w tej kwestii? Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? (Wpisy w pliku .htaccess są ignorowane)

Akurat w tym wypadku nie chcę zmieniać XHTML 1.1 na XHTML Scrict 1.0 i MIME na text/html, bo strona ma mieć status eksperymentalny.
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Postautor: zwierz » 25 lutego 2004, 09:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8

Problem został rozwiązany. Interia dodała odpowiedni wpis na serwerze. Dziękuję :D
A tak BTW: budowanie strony z technicznego puntku widzenia w ten sposób:
Kod: Zaznacz cały
<div id="cos_glownego">
      <div id="np_jakas_kolumna">
      </div>
      <div id="np_durga_kolumna">
      </div>
</div>

jest w porządku. A jak takie zagnieżdżanie wpływa na szybkość ładowania się strony i czy są lepsze rozwiązania?
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony