Dziwna sprawa. Podczas próby rejestracji domeny na stronie www.kom.pl dwukrotnie zawiesiła mi się Mozilla, w obu przypadkach na drugim "ekranie", tzn. w miejscu, gdzie się podaje NS, swoje dane itp. Pobieżnie sprawdzenie kodu nic nie dało.
Czy mógby ktoś to potwierdzić, czy też coś u mnie nie tak?
http://www.kom.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
http://www.kom.pl
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Wychodzi na to, że to sprawa związana z JavaScript, podczas przełączania "Nie dysponuję serwerem nazw" uaktywniają się odpowiednie pola edycji i w tym momencie coś się psuje - mozilla zajmuje 100% czasu procesora i tak już zostaje.
Tym niemniej wyłączenie w odpowiednim momencie JavaScript powoduje, że mogę względnie bezproblemowo ustawić co chcę.
Fragment kodu odpowiedzialny za przełączanie:
Tym niemniej wyłączenie w odpowiednim momencie JavaScript powoduje, że mogę względnie bezproblemowo ustawić co chcę.
Fragment kodu odpowiedzialny za przełączanie:
- Kod: Zaznacz cały
<tr><td align="right" class="leftcolumn"><input type="checkbox" name="nodns" value="1" checked onfocus="javascript: blur(); if (form.cname.disabled == 1 && form.nodns.checked ==false) { formularz.cname.disabled = 0; formularz.dns1.disabled = formularz.dns2.disabled = formularz.dns3.disabled = formularz.ip11.disabled = formularz.ip12.disabled = formularz.ip13.disabled = formularz.ip14.disabled = formularz.ip21.disabled = formularz.ip22.disabled = formularz.ip23.disabled = formularz.ip24.disabled = formularz.ip31.disabled = formularz.ip32.disabled = formularz.ip33.disabled = formularz.ip34.disabled = 1;} else { formularz.cname.disabled = 1; formularz.dns1.disabled = formularz.dns2.disabled = formularz.dns3.disabled = formularz.ip11.disabled = formularz.ip12.disabled = formularz.ip13.disabled = formularz.ip14.disabled = formularz.ip21.disabled = formularz.ip22.disabled = formularz.ip23.disabled = formularz.ip24.disabled = formularz.ip31.disabled = formularz.ip32.disabled = formularz.ip33.disabled = formularz.ip34.disabled = 0; }"></td><td colspan="2" class="leftcolumn">Nie dysponuję serwerem nazw.</td></tr>
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony