Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.23 [pl]
Domel pisze:tompac pisze:Drogi zwierzu mnie interesuje skutecznośc
Trudno cos co nie dziala w niektorych przegladarkach (np w Firefoksie, Mozilli, K-meleonie, Netscape, Galeonie itp) nazwac skutecznoscia a wrecz przeciwnie to jest nieskuteczne.
Chyba nie chcesz powiedzieć że telewizor zakupiony w Europie jest mało skuteczny tylko dlatego że nie bedzie działał w USA?
Przejrzałem statystyki swojej strony (gdzie ludzie zaglądają z calego swiata) i niestety wymienione przez Ciebie przeglądarki to margines (do 5% w sumie) nie wiem ile z nich to moi kumple którzy mnie tak strofują

)
Domel pisze:tompac pisze:jak namniejszym nakładem sił i środków osiagnąć żadany efekt i Pajączek mi to daje !!!!
No jak widac tak nie jest bo naklad sily jest wiekszy, bo musisz pisac dany kod jeszcze raz (zamiast napisac raz a dobrze). Najlepszym dowodem ma to jest Twoja obecnosc tutaj.
Moja obecnośc tu jest dowodem na upierdliwośc moich kumpli

)))
Domel pisze:tompac pisze:Skoro strony dzialają na innych przeglądarka to dla mnie znaczy ze jest to skuteczny środek do osiągnięcia celu!!!
Wspomniales kiedys o pascalu. Wiesz ja moge rowniez powedzec ze jesli bede chcial zeby na ekranie wypisalo sie 10 razy cos to moge:
1. Dziesiec razy napisac writeln
2. Uzyc peli for i napisac raz.
Chyba nie mosze mowic ktory punkt jest lepszy... a Ty jednak wybierasz ten gorszy.
Dałeś bardzo dobry przykład !!!! Bo podobny jest do mojego problemu, z tym że w podanym przez Ciebie przykładzie mam alternatywe !!!!
Bo o ile petla załatwi to krótko i szybko o tyle w recznym klepaniu 10 wierszy mam możliwość zmiany tekstu.
Niestety Mozilla odebrała mi ta możliwość. Teraz albo mam cały tekst podkreslony albo wcale, a jesli chce je urozmaicic podkresleniami lub bez musze za każdym razem klepać znacznik odsyłacza.
Jednym słowem nieświadomie poparłeś moją tezę

))))))))))
Cały wątek zaczął się od mojego problemu z podkresleniem widocznym w Mozilli, moja teza była taka że Mozilla powinna reagować na komendę o braku dekoracji na każdym poziomie (nawet tym najniższym) a nie tylko na jakimś szczeblu operacyjnym

)
Domel pisze:tompac pisze:W myśl zasady "to co nie jest zabronione jest dozwolone" tłumacze że pomimo tylu "błędów" efekty z Pajączka działają.
Jak widac nie dzialaja z kilkunastoma przegladarkami. Po za tym jaka masz pewnosc ze zanialaja na IE 7 i Operze 8?
No tu nie mogę koledze odmówić racji, ale pozyjemy zobaczymy

Nie kryję że oglądałem dziś jakąś knigę do HTML'a ale cena mnie trochę powaliła, a jej zawartość mi się podobała bo nie podawała gotowych sposobów na to czy tamto tylko opisywała każdy znacznik z przykładami.
Domel pisze:Wiesz mozna wyznawac taka zasade, jednak wydaje mi sie ze lepsza zasada to "jesli cos robisz to rob to dobrze".
Jeszcze się taki nie urodził .......
Pewnie gdybym robił dyplom z teho html'a to bym inaczej spiewał

ale zycie pokazuje że wiele zalezy od filozofi projektowania, do tych samych celów można dochodzic różnymi ścieżkami.
Jednego interesuje aby wozem przedłuzyć sobie co niece a innego interesuje przemieszczanie się z punktu do punktu.
Wiem że mozemy teraz napisać rozprawę filozoficzną ale po co?
pozdr