MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

www.belinea.com

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

www.belinea.com

Postautor: smugas » 26 kwietnia 2004, 22:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; de-AT; rv:1.6) Gecko/20040122

MozilllaPL 1.6 (awrox9.3)
Nie wiem czy coś żle robie ale główne menu u góry ekranu nie działa :( Products, Support etc... Tylko dzięki odnośnikowi [site map] mogłem wejść dalej! To samo pokazuje Konqueror. Kiedy już dotarłem do strony gdzie umieszczono sterowniki dla paneli LCD, utknąłem: http://ftp.maxdata.de/t_index.asp?info= ... ber_Driver
Dopiero używając Konqueror-a ściągnąłem te pliki!!!
Ponadto w całym serwisie nie natknąłem się na ani jedno wspomnienie o Linux, Belinea = MAXDATA (monitory LCD) !!! maxdata zaleca system ... proffessional ;)
smugas

Postautor: Olhado/256 » 26 kwietnia 2004, 22:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Potwierdzam, z górnej belki tylko "Worldwide" działa. Na 99% jest to wina webmastera i niepoprawnie napisanej strony. Przypadki, w których Mozilla źle obsługuje coś dobrze (tzn. zgodnie ze standardami) napisanego są niezmiernie rzadkie. Jeśli czujesz się na siłach, możesz spróbować napisać do webmastera i objaśnić mu w czym rzecz - w końcu firma powinna dbać o _każdego_ klienta, także nie-Windowsowego.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Ludwik » 26 kwietnia 2004, 22:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8 (gazella)

Adresy w tych linkach są nagle przedzielone znakiem nowej linijki, więc nie sa już poprawnymi adresami.
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony