MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem ze stroną JW Construction

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Problem ze stroną JW Construction

Postautor: BigL » 19 września 2002, 12:22

Przeglądarka: -

Witam!

Zgłaszam stronę nie działającą pod Mozillą. Jest to http://www.jwconstruction.com.pl/ .

Strona niestety nie daje się obejrzeć i zawiesza moją Mozillę. Używa w javaskrypcie document.all, więc pewnie nie da się nic zrobić oprócz przebudowy strony.

Mam tylko jedną niejasność - ta sama strona ogląda się bez problemów w Konquerorze 3.03, więc można to oprogramować i kod jest nawet dostępny w źródłach.

No to jak to jest - Mozilla celowo nie ma obsługi tej "funkcji" żeby być w zgodzie ze standardami, czy też po prostu jeszcze nie było czasu tego oprogramować (nie wiem kiedy się ta funkcjonalność pojawiła w Konquerorze)?

Pozdrawiam

BigL
BigL

Re: Problem ze stroną JW Construction

Postautor: dls » 19 września 2002, 12:54

Nie miałem problemu z przeglądaniem tej strony (Mozilla 1.2 PL Win98SE).
document.all jest tam używane chyba jedynie do jednego odnośnika (przetargi) który i tak jest zduplikowany jako flash.
dls

Z nami od: 12 maja 2002, 20:12

Postautor: BigL » 20 września 2002, 10:46

Ja miałem problem o tyle, że u mnie pod Linuxem (Mozilla 1.1 PL) ta strona po prostu zawieszała cała przeglądarkę. Może to kwestia OS-a? Sprawdzę pod Linuxem z 1.2 (Rozumiem, że piszesz o 1.2a? ;-) ).

Gdyby nie to, to wcale bym się nie przejął, że jakiejś jednej ramki nie ma ;-)

BigL
BigL

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony