MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Ściąganie plików

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Ściąganie plików

Postautor: naff » 12 sierpnia 2002, 15:19

Przeglądarka: -

Witam,
Mam problem ze ściągnięciem niektórych plików.
Problem występuje przy próbie pobrania plików ZIP przy kliknięciu lewym przyciskiem myszy, wtedy zamiast dodać pliku do menedzera pobieranych plikow pojawia mi się okno z zapytaniem
"Jaką czynność wykonać po ukończeniu pobierania pliku ?"
ale lista czynności jest pusta. Po wciśnięciu OK nic się nie dzieje i plik nie zostaje sciągnięty. Używam WinXP i Mozilli 1.1b, w tym okienku widzę też napis Zażądano pobrania pliku typu Folder skompresowany (zip) [tu_MIME]

Problem w tym, że nie zawsze można zapisać element docelowy za pomocą prawego przycisku, np. kiedy do ściągnięcia prowadzić przycisk w formularzu (patrz strony SUN'a) czy jakaś aplikacja licząca kliknięcia (wtedy próbuje zapisać dokument np. costam.jhtml.html, a nie plik na który powinna przenieść ta strona.
naff

Postautor: pacwok » 26 września 2002, 21:39

Dokladnie mam to samo. Teraz z wersja stabilną 1.1. Jak widać na tym forum nikt nic na ten temat nie wie... :roll:
pacwok

Postautor: Olhado/256 » 26 września 2002, 22:12

Ja coś wiem :) Zainstaluj sobie GetRighta, albo FlashGeta, albo cuś podobnego, wtedy wszystkie zipy i inne rary ściągniesz bez problemu 8)
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Gość » 26 września 2002, 22:13

A nie możecie klikać 2 razy prawym ? :D
Gość

Postautor: pbartecki » 27 września 2002, 04:32

pacwok pisze:Dokladnie mam to samo. Teraz z wersja stabilną 1.1. Jak widać na tym forum nikt nic na ten temat nie wie... :roll:

Ja nic nie wiem, bo u mnie działa...
Lewy przycisk na pliku ZIP, okienko, Zapisz i pobiera się przez Menedżera pobierania plikow. Win98 Mozilla 1.1
Jeśli to możliwe proszę zaktualizować przeglądarkę - choc nie wiem jednak czy w 1.1b taki błąd występował.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony