MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Błędy przy porcie 79

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Błędy przy porcie 79

Postautor: Kubi » 09 października 2002, 21:03

Przeglądarka: -

Mam strone na własnym serwerze, lecz musi ona być na porci 79 gdy próbuje załadować ją pod mozillą wyskakuje komunikat o jakimś zabezpieczeniu czy jakoś tak
Może ktoś z was wie jak to wyłączyć ? :)
Z góry dziękuje za pomoc

ps.
Takie same komunikaty są pod linuxem i windowsem
Kubi

Re: Błędy przy porcie 79

Postautor: E2rd » 09 października 2002, 23:09

Dokładniej, tekst wyraźnie mówi, że blokada jest zrobiona z premedytacją - dla ochrony Twego bezpieczeństwa :P

Kubi pisze:Może ktoś z was wie jak to wyłączyć ? :)

Preferencje -> MozTweak -> Protokoły -> Porty - wpisać w okienko 79.
Oczywiście tylko MozillaPL.
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Kubi » 10 października 2002, 14:15

Dziekuje bardzo :) już działa, a co do bezpieczenstwa to musi to być na tym porcie bo 80 filtruje chello i sie nie da postawić stronki
Kubi

Postautor: Jacek » 10 października 2002, 19:56

Kubi pisze:Dziekuje bardzo :) już działa, a co do bezpieczenstwa to musi to być na tym porcie bo 80 filtruje chello i sie nie da postawić stronki

Wiem ze nie na temat, ale od kiedy Chello blokuje port 80 ? :o
Owszem - nie jest to do konca zgodne z podanym przez nich regulaminem, ale jesli nie jest to serwer publiczny, to ich to bardzo nie interesuje.
Ja mialem http (sluzacy do wymiany plikow miedzy domem), ale zmienilem go na ftp'a i jest dostep tylko dla mnie i Chello zadnych problemow z tego powodu nie robi. Tym bardziej ze nie powoduje to "znaczacego przeplywu informacji".

Nie mowie ze jest to dozwolone, ale jeszcze raz podkresle - portow Chello nie blokuje.

Jacek
Jacek

Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony