MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Paski przewijania i efekty Alpha...

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Paski przewijania i efekty Alpha...

Postautor: Gość » 20 grudnia 2004, 23:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; PL; rv:1.7.3) Gecko/20040910

Witam wszystkich... Jestem Autorem strony www.soulfly.fan.pl
Zainstalowałem niedawno Mozille i musze przyznać że jest zdecydowanie lepsza od IE, ale mam pewien problem. Nie wyświetlają mi sie kolorowe paski przewijania i buttony na które dałem efekt Alpha z czarnobiałym efektem świecą mi jak kolorowe światełka na choince heheheh

Istnieją jakieś nakładki na to ?
Sorry że sie tak głupio pytam ale w tych sprawach to jestem naprawde tępy hehehe

Pozdrawiam :D
Gość

Re: Paski przewijania i efekty Alpha...

Postautor: Domel » 20 grudnia 2004, 23:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

Anonymous pisze:Nie wyświetlają mi sie kolorowe paski przewijania

Bylo juz o tym setki razy. Powiem tylko ze tak ma byc bo w standardzie CSS nie przewiduje sie kolorowania paskow.

Anonymous pisze: buttony na które dałem efekt Alpha z czarnobiałym efektem świecą mi jak kolorowe światełka na choince heheheh

Tutaj to samo co wysej, jest to wymysl Microsoftu. Zeby dzialalo to w Mozilli warto dodac takie wlasnosci CSS: opacity i -moz-opacity
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony