Błąd wyświetlania niektórych stron..
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Błąd wyświetlania niektórych stron..
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Witam!
Np na stronie domowej SKOKu zrobione we flashu menu po lewej, rozwijając się chowa się za baner obok, co raczej nie jest wygodne. Z ciekawości sprzwdziłem i w IE jest OK.
Teraz Pytanie, czy to niedoskonałość FF, czy raczej strona (jak wielu banków) jest optymalizowana pod IE i celowo sprawia problem innym przeglądarkom.
(Na temat banków w internecie szerzej na: Osiołki Polskiego Internetu.
Np na stronie domowej SKOKu zrobione we flashu menu po lewej, rozwijając się chowa się za baner obok, co raczej nie jest wygodne. Z ciekawości sprzwdziłem i w IE jest OK.
Teraz Pytanie, czy to niedoskonałość FF, czy raczej strona (jak wielu banków) jest optymalizowana pod IE i celowo sprawia problem innym przeglądarkom.
(Na temat banków w internecie szerzej na: Osiołki Polskiego Internetu.
- Niemcu.MD
- Z nami od: 25 października 2004, 15:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Raczej wina webmastera z tym, że na Operę nie będzie siły. Flash w Operze jest zawsze na górze i żadna kombinacja z kolejnością warstw nie pomaga
.
W każdym razie dla FF czy Mozilla można sobie poradzić.
PS.
To nie menu Flash a menu JS
W każdym razie dla FF czy Mozilla można sobie poradzić.
PS.
- Gedi
- Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36
Przeglądarka: Opera/8.00 (Windows NT 5.1; U; en)
Gedi pisze:Raczej wina webmastera z tym, że na Operę nie będzie siły. Flash w Operze jest zawsze na górze i żadna kombinacja z kolejnością warstw nie pomaga.
Nieprawda. Nie odrobiłeś pracy domowej z przeglądarek
Dokładnie. Winny jest jakiś chory skrypt, przez który mi się nawet przebijać nie chciało: http://www.skok.pl/script/cbrowser_opera.js
- quiris
- Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041217
Gedi pisze:To nie menu Flash a menu JS
Racja Nie wiem czemu pomyślałem o flasu
skrypt ma chyba zablokować dostęp z Opery, jak w wielu innych bankach, a menu nie wiemy, czy to działanie celowe -może..).quiris pisze:http://www.skok.pl/script/cbrowser_opera.js
A może niedopatrzenie..
- Niemcu.MD
- Z nami od: 25 października 2004, 15:18
Re: Błąd wyświetlania niektórych stron..
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Niemcu.MD pisze:Witam!
Flashblock pomaga na chowające się menu, na webmastera niestety nie
- rraven
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
A ja się upieram, że webmaster powinien znać zachowania przeglądarek, więc po części jego wina, bo prawdopodobnie jak da dla flasha 'wmode=opaque', to byłoby ok i menu "wyjdzie" na wierzch
.
- Gedi
- Z nami od: 10 sierpnia 2003, 17:36
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony