Jak umieszczam na stronie muzykę w tle to Mozilla nie chce jej odtworzyć.Muza jest w formacie midi. Umieściłem ją na stronie za pomocą programu Net Objects Fusion 7 a drugim razem za pomocą MS Publisher 2003. Mam WinXp Pro, zainstalowany Quick i Real Alternativy plus paczka kodeków CodecsPack All in 1 czy jakoś tak. Oczywiście w IE wszystko działa bez problemów(wiem wiem, IE nie jest zgodny ze standardami i strony które w nim działaja a nie działają w innych programach są źle zrobione itd. itp.) To samo tyczy się blogów na których ludzie umieszczają muzyczki i jak chcą żebym je posłuchał to nie mam jak tego zrobić bo mozilla wogóle ich nie wykrywa... Ale w IE chodzą. Ech, czy wiecie że takie przęłączanie się pomiędzy przeglądarkami jest męczące i denerwujące? Nie można czegoś z tymi przeglądarkami na silniku Mozilli zrobić?? (te same problemy są w Firfoxie, K-Meleonie i jeszcze w przeglądarkach na innych silnikach np. w Operze też się czasem wszystko wali.) Nie ma jakiegoś sposobu żeby strony zaczęły normalnie działać?? Chcę po prostu mieć wszystko gotowe w przeglądarce, żeby wszystko ładnie działało, bez potrzeby ściągania kilogramów wtyczek i żmudnego ich ustawiania. W końcu to już powinno być gotowe w przeglądarce(przynajmniej te najpraktyczniejsze i najpopularniejsze opcje)
I pytanie nr 2. Jaka jest zasadnicza różnica między Mozillą a Firefoxem widoczna dla normalnego użytkownika komputera i internetu(takiego jak ja) który nie ma zamiaru wgłebiać się w pliki konfiguracyjne itp.
Mozilla źle wyświetla strony (po raz któryś tam;) )
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Mozilla źle wyświetla strony (po raz któryś tam;) )
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.10) Gecko/20050716
- ursus
Re: Mozilla źle wyświetla strony (po raz któryś tam;) )
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b3) Gecko/20050712 Firefox/1.0+
ursus pisze:Jak umieszczam na stronie muzykę w tle to Mozilla nie chce jej odtworzyć.Muza jest w formacie midi.
A poszukałeś na forum przed zadaniem pytania? Zresztą to pytanie retoryczne - temat pojawiał się już wielokrotnie, a odpowiedź jest zawsze ta sama - muzyka jest umieszczona na stronie w sposób niezgodny ze standardami.
ursus pisze:Nie ma jakiegoś sposobu żeby strony zaczęły normalnie działać??
Przecież normalnie działają. Dobrze napisana strona działa dobrze, źle napisana strona działa różnie (tzn. może działać dobrze, ale nie musi). Nie umiem sobie wyobrazić nic normalniejszego.
ursus pisze:I pytanie nr 2. Jaka jest zasadnicza różnica między Mozillą a Firefoxem widoczna dla normalnego użytkownika komputera i internetu(takiego jak ja) który nie ma zamiaru wgłebiać się w pliki konfiguracyjne itp.
Podstawowa różnica jest w tej chwili taka, że Mozilla Suite nie jest rozwijane (z wyjątkiem łatania błędów), a Firefox jest. Następczynią Mozilla Suite będzie projekt SeaMonkey, który w tej chwili znajduje się jeszcze we wczesnej fazie i nie jest przeznaczony dla użytkowników końcowych. Kiedy wyjdzie pierwsza stabilna wersja, po prostu ściągnij ją, zainstaluj i porównaj.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony