mam APLIKACJĘ, napisaną w Javie+Jscript (nie przeze mnie), która w FF działa źle. (Ciekawostka: działa dobrze w Mozilli Firebird 0.6, Java ta sama). Aplikacja jest na Intranecie firmowym, więc nikt z zewnątrz firmy tego nie sprawdzi.
Nie jestem twórcą tego programu i nie moge sprawdzić kodu generującego aplikację, ale mogę autorowi pokazać co jest źle i jak powinno być dobrze, to to poprawi.
Chciałbym móc sprawdzić, w czym tkwi błąd, ale nie znam za dobrze narzędzi do takich rzeczy, czy możecie polecić albo oddzielny program, albo jakąś wtyczkę do FF?
czym debugować?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
czym debugować?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1
- Washuu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
JScript to technologia Microsoftu, Firefox (poza paroma wyjątkami) nie wspiera tej technologii.
Narzędzia? Mogę podać do JavaScriptu.
W menu Firefoksa: Narzędzia > Konsola JavaScript
Ps. Firebird nie powinien być używany ze wględów bezpieczeństwa.
Narzędzia? Mogę podać do JavaScriptu.
W menu Firefoksa: Narzędzia > Konsola JavaScript
Ps. Firebird nie powinien być używany ze wględów bezpieczeństwa.
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Sprawdziłem - owszem, w konsoli JavaScriptów logują się błędy, niemniej mi chodziło o coś innego.
Chodziło mi o narzędzie, któym mógłbym uruchamiac skrypty krok po kroku, z jakims podglądem na zmienne, bo aplikacja o której mówiłem błednie DZIAŁA (a czasem wywala całą przeglądarkę), a nie błednie się WYŚWIETLA... Jesli nie ma czegos takiego do JavaScriptów, to może jest do VBscriptów?
Czy nie ma innych narzędzi do debugowania skryptów na stronach jak tylko potężne pakiety deweloperskie (jak VB .Net)? Przeciez taki plugin nie powinien być bardzo trudny do napisania...
Chodziło mi o narzędzie, któym mógłbym uruchamiac skrypty krok po kroku, z jakims podglądem na zmienne, bo aplikacja o której mówiłem błednie DZIAŁA (a czasem wywala całą przeglądarkę), a nie błednie się WYŚWIETLA... Jesli nie ma czegos takiego do JavaScriptów, to może jest do VBscriptów?
Czy nie ma innych narzędzi do debugowania skryptów na stronach jak tylko potężne pakiety deweloperskie (jak VB .Net)? Przeciez taki plugin nie powinien być bardzo trudny do napisania...
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony