MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jąkająca się Mozilla

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Postautor: KLAPEK » 01 października 2002, 18:35

Przeglądarka: -

KLAPEK pisze:Super, wielkie dzieki :lol:, jak tylko przyjde do domku, to potestuje i zobacze czy to rozwiaze moje problemy z WP

Niestety to tez nie dziala :cry: , WP i to zablokowalo :evil: -> oto ostatnia ich odpowiedz:

Serwis: Strony Domowe
> >>Tresc wypowiedzi:
> >>Mam pytania kolejne
> >>dlaczego na WP:
> >>* nie dziala/nie pokazuje ikonki favicon
> >>* nie dzilaja lub wadliwie dzialaja efekty onmouseover
> >>* nie dzialaja niektore skrypty javy
> >>* nie wyswietlaja sie obrazki tla
> >>przy wspolpracy z przegladarka Mozilla, podczas gdy na innych np IE, Opera jest dobrze?
[...]
Jest to uboczny skutek naszej blokady przeciw osobom rozpowszechniajacym
> > nielegalne oprogramowanie.

> >

> Co zatem zrobic, aby strona byla wyswietlana poprawnie?
>

Proszę nie korzystać z tych elemntów, które nie są obsługiwane przez nasze serwery

--
Pozdrawiam,
Contact Center, Wirtualna Polska S.A
Infolinia: 0 801 13 13 13

Czyli krotko mowiac WP ogranicza i ingeruje w mozliwosci swobodnego operowania kodem :evil: :x :evil:-> musze poszukac lepszego serwera
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Odpowiedź WP

Postautor: Wojciech » 01 października 2002, 19:44

Odnoszę wrażenie, że z wypowiedzi WP wynika, że Mozilla jest nielegalnym oprogramowaniem a M$ poprawnym??? I do tego Moza jest "elementem nie obsługiwanym przez ich serwery"???
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Re: Odpowiedź WP

Postautor: KLAPEK » 01 października 2002, 19:55

Wojciech pisze:Odnoszę wrażenie, że z wypowiedzi WP wynika, że Mozilla jest nielegalnym oprogramowaniem a M$ poprawnym??? I do tego Moza jest "elementem nie obsługiwanym przez ich serwery"???

Nie wiem sam o co chodzi, moze Mozzi zupelnie inaczej niz inne przegladarki wysyla zapytania do serwera :o /w tej kwestii jestem zupelnie zielony, tu powinien sie wypowiedziec jakis programista/, ale sadze ze to raczej sposob dzialania silnika Gecko, bo w Galeonie tez nie dziala omnouseover - nie zmienia sie obrazek, pozostaje ten sam, ale dzialaja natomiast rysunki osadzone w tle /z Mozzi jest tu roznie - osadzone w tle raz sa, raz nie :o , onmouseover pokazuje ALT opis :o /, natomiast W Konquerorze wszystko dziala poprawnie :o - dolaczyl zatem do IE, Opery... - moze ma podobny sposob dzialania?
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: hADeSik » 02 października 2002, 02:19

Myślę, że najprostszym rozwiązaniem będzie kupić malutki komercyjny serwer za nieduże pieniądze i po problemach z dodawaniem dziwnych skryptów i blokowaniem podstawowych funkcji... ;)
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Postautor: KLAPEK » 02 października 2002, 08:07

hADeSik pisze:Myślę, że najprostszym rozwiązaniem będzie kupić malutki komercyjny serwer za nieduże pieniądze i po problemach z dodawaniem dziwnych skryptów i blokowaniem podstawowych funkcji... ;)

no, ale poki istnieja jeszcze darmowe serwery to ja ze swoja niekomercyjna ;) stronka tam jednak przeskocze :) -> chyba wybiore republike onetu - w miare szybko chodzi :-?
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Poprzednia

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony