MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

pliki generowane przez PHP

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

pliki generowane przez PHP

Postautor: Finalfin » 19 października 2002, 12:36

Przeglądarka: -

Ave!

Próbował ktoś z Was korzystać z Mozilli na hoście http://napisy.tvm.pl/ ? Jeśli nie, to spróbujcie poszukać tam dowolnego filmu i ściągnąć sobie do niego napisy.

Mozilla upiera się, żeby taki plik zapisać z podwójnym rozszerzeniem .zip.php, podczas gdy tak naprawdę są to zwykłe pliki .zip. Aby się do nich dostać, trzeba im później wyciąć to nadmiarowe rozszerzenie .php. No i download manager zawsze pokazuje, że ściągnął cały 1 kilobajt, choćby plik miał ich 30 (całe 30 kB jest ściągane, tylko DM wyświetla bzdury).

Da się jakoś to przeskoczyć, czy mam zgłosić to do Bugzilli?

Obecnie używam MozPL 1.2a/Win98, ale tak samo działa Moz 1.1/HPUX10.20 i każda używana przeze mnie wcześniej MozPL/Win98.

Finalfin.
[/url]
Finalfin

Re: pliki generowane przez PHP

Postautor: mm » 19 października 2002, 22:07

Finalfin pisze:Ave!

Próbował ktoś z Was korzystać z Mozilli na hoście http://napisy.tvm.pl/ ? Jeśli nie, to spróbujcie poszukać tam dowolnego filmu i ściągnąć sobie do niego napisy.

Mozilla upiera się, żeby taki plik zapisać z podwójnym rozszerzeniem .zip.php, podczas gdy tak naprawdę są to zwykłe pliki .zip. Aby się do nich dostać, trzeba im później wyciąć to nadmiarowe rozszerzenie .php. No i download manager zawsze pokazuje, że ściągnął cały 1 kilobajt, choćby plik miał ich 30 (całe 30 kB jest ściągane, tylko DM wyświetla bzdury).

Da się jakoś to przeskoczyć, czy mam zgłosić to do Bugzilli?

Obecnie używam MozPL 1.2a/Win98, ale tak samo działa Moz 1.1/HPUX10.20 i każda używana przeze mnie wcześniej MozPL/Win98.

Finalfin.

Poszukalem blade :-)
Dziwne... u nie sie nie upiera... - chce zapisywac z rozszerzeniem .zip.

No ale wielkosc sciagnietego pliku faktycznie nie ma wiele wspolnego z rzeczywistoscia :-)
mm

Postautor: Darek » 20 października 2002, 09:36

Kliknij na link z wciśniętym SHIFTem, nagra się jako zip i nawet odpowiednią długość poda. :)
Darek

Z nami od: 14 maja 2002, 22:03

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony