http://www.arimr.gov.pl/
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
http://www.arimr.gov.pl/
Przeglądarka: -
Juz raz zgłaszałem problem z tą stroną, czy moze jakas mała podpowiedź
Dlaczego? (będę wiedział co napisać do webmastera)(pominę fakt ze wsio jest w wordach
)
- kp
Re: http://www.arimr.gov.pl/
Śpiewka bardzo stara: ARIMR używa niedozwolonej kolekcji dokument.all i dokument.layers.
Strona nie bedzie działała w Mozilli, ani żadnej innej przeglądarce poprawnie obsługującej standardy i wymaga poprawnienia.
W pasku stanu wyśiwetlają się względne adresy dokumentów - te ścieżki można wprowadzać w pasku adresu i pewnie się otworzą. Proponuję jednak zgłosić stronę w Bugzilli (kolejny kandydat) i powiadomić autora. Swoją drogą mogliby mieć również trochę mniej gifów.
PS. Proszę przy zgłoszeniach przekazywać przynajmniej minimalną dawkę informacji co dokładnie nie działa.
Strona nie bedzie działała w Mozilli, ani żadnej innej przeglądarce poprawnie obsługującej standardy i wymaga poprawnienia.
W pasku stanu wyśiwetlają się względne adresy dokumentów - te ścieżki można wprowadzać w pasku adresu i pewnie się otworzą. Proponuję jednak zgłosić stronę w Bugzilli (kolejny kandydat) i powiadomić autora. Swoją drogą mogliby mieć również trochę mniej gifów.
PS. Proszę przy zgłoszeniach przekazywać przynajmniej minimalną dawkę informacji co dokładnie nie działa.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Re: http://www.arimr.gov.pl/
Ten błąd w Bugzilli: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=175975
- pbartecki
Pisałem kiedyś do nich maila, nawet po ok. 2 miesiącach odpowiedź dostałem...
Odpowiedź otrzymałem 29-07-2002 o 16:56 od Pana Rafała P.
PS: Nazwiska nie podam do publicznej wiadomości.
Piotrze jeśli potrzebujesz jeszcze coś na ten temat z mojej strony to proszę o wiadość (PM lub @).
Obecnie pracujemy nad sprawnym działaniem naszej strony internetowej.
Odpowiedź otrzymałem 29-07-2002 o 16:56 od Pana Rafała P.
PS: Nazwiska nie podam do publicznej wiadomości.
Piotrze jeśli potrzebujesz jeszcze coś na ten temat z mojej strony to proszę o wiadość (PM lub @).
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Jeśli ktoś kontaktował się z daną witryną, najlepiej podać:
datę wysłania zawiadomienia
oraz datę, treść i dane osoby (adres), która udzieliła odpowiedzi.
W tym przypadku, ARIMR jest agencją państwową i osoba która udzieliła Ci odpowiedzi nie uczyniła tego jako osoba prywatna tylko jako urzędnik państwowy (lub pracownik agencji rządowej) - z tej przyczyny nie uważam, że należałoby kryć, jaką odpowiedź uzyskałeś.
Mało tego, jeśli ktokolwiek uzyska z urzędu odpowiedź, która w jakikolwiek sposób go lub inne osoby ignoruje, szykanuje, zmusza do którejkolwiek z "jedynie słusznych dróg" - to o taką wypowiedź należy piętnować i jak najszerzej ją rozgłaszać. Jeżeli w taki sposób odpowie firma, to jest to jej wewnętrzna sprawa - jestem gorąco przeciw, aby tak samo działo się w przypadku władz.
Kiedyś używało się określenia służba narodowi - urzędnik powinien właśnie służyć swoim współobywatelom, zanim zrobi cokolwiek innego.
datę wysłania zawiadomienia
oraz datę, treść i dane osoby (adres), która udzieliła odpowiedzi.
W tym przypadku, ARIMR jest agencją państwową i osoba która udzieliła Ci odpowiedzi nie uczyniła tego jako osoba prywatna tylko jako urzędnik państwowy (lub pracownik agencji rządowej) - z tej przyczyny nie uważam, że należałoby kryć, jaką odpowiedź uzyskałeś.
Mało tego, jeśli ktokolwiek uzyska z urzędu odpowiedź, która w jakikolwiek sposób go lub inne osoby ignoruje, szykanuje, zmusza do którejkolwiek z "jedynie słusznych dróg" - to o taką wypowiedź należy piętnować i jak najszerzej ją rozgłaszać. Jeżeli w taki sposób odpowie firma, to jest to jej wewnętrzna sprawa - jestem gorąco przeciw, aby tak samo działo się w przypadku władz.
Kiedyś używało się określenia służba narodowi - urzędnik powinien właśnie służyć swoim współobywatelom, zanim zrobi cokolwiek innego.
- pbartecki
Całą treść odpowiedzi, datę i imię oraz pierwszą literkę nazwiska osoby, która mi odpowiedziała zamieściłem wcześniej...
Odpowiedź nadeszła po ok. 2 miesiącach od mojego maila do nich...
Później to dokładniej sprecyzuję...
PS: Utajniłem tylko nazwisko - mogę je przekazać do Ciebie, natomiast publicznie nie zamieszczę (sam kiedyś byłem tzw. "urzędnikiem państwowym"...
)
Odpowiedź nadeszła po ok. 2 miesiącach od mojego maila do nich...
Później to dokładniej sprecyzuję...
PS: Utajniłem tylko nazwisko - mogę je przekazać do Ciebie, natomiast publicznie nie zamieszczę (sam kiedyś byłem tzw. "urzędnikiem państwowym"...
- hADeSik
- Moderator
W dniu 04.06.2002r. wysłałem list na adres info@arimr.gov.pl informujący o problemach z wyświetlaniem zawartości witryny w przeglądarkach innych niż IE oraz sugerujący, że należałoby to poprawić i parę innych słówek (grzecznych
)...
Treści swojego listu nie będę zamieszczał z różnych powodów (np. takich, że występowałem jednocześnie jako przedstawiciel pewnej firmy...)...
Odpowiedź na tenże list otrzymałem 29.07.2002r. Oto pełna treść listu - odpowiedzi:
Dodatkowo w odpowiedzi zacytowano pełną treść mojego listu.
Odpowiedź nie była podpisana (pełna treść odpowiedzi - zaznaczam pełna czyli dokładnie wszystko - znajduje się w powyższym cytacie.
O danych osoby wysyłającej do mnie odpowiedź wnioskuję z wartości pola "OD" - Rafał P... i adresu email nadawcy: r...@arimr.gov.pl .
To tyle - Piotrze jeśli chcesz pełne nazwisko i adres e-mail nadawcy odpowiedzi skontaktuj się ze mną np. poprzez emial lub PM - odpowiedź na forum może mi umknąć...
Treści swojego listu nie będę zamieszczał z różnych powodów (np. takich, że występowałem jednocześnie jako przedstawiciel pewnej firmy...)...
Odpowiedź na tenże list otrzymałem 29.07.2002r. Oto pełna treść listu - odpowiedzi:
Obecnie pracujemy nad sprawnym działaniem naszej strony internetowej.
Dodatkowo w odpowiedzi zacytowano pełną treść mojego listu.
Odpowiedź nie była podpisana (pełna treść odpowiedzi - zaznaczam pełna czyli dokładnie wszystko - znajduje się w powyższym cytacie.
O danych osoby wysyłającej do mnie odpowiedź wnioskuję z wartości pola "OD" - Rafał P... i adresu email nadawcy: r...@arimr.gov.pl .
To tyle - Piotrze jeśli chcesz pełne nazwisko i adres e-mail nadawcy odpowiedzi skontaktuj się ze mną np. poprzez emial lub PM - odpowiedź na forum może mi umknąć...
- hADeSik
- Moderator
Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać 
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
Przed chwilą wysłałem maila do ARIMR z pytaniem, kiedy dostępna będzie wersja dla Netscape 7 i Mozilli.
Wysłałem, bo wyczytałem na bugzilli, że Pazura.Rafal@arimr.gov.pl obiecywał przygotowanie nowej wersji "wkrótce". Ale od tej obietnicy minęło pięć miesięcy...
Szanowni Państwo,
chciałbym zwrócić się do osoby odpowiedzialnej za serwis internetowy
Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa z pytaniem, kiedy
można się spodziewać wersji serwisu internetowego ARIMR działającej
w nowych przeglądarkach Netscape 6.x i 7.x oraz Mozilla 1.x?
W chwili obecnej korzystanie z serwisu Agencji jest uniemożliwione
dla użytkowników tych przeglądarek.
Wysłałem, bo wyczytałem na bugzilli, że Pazura.Rafal@arimr.gov.pl obiecywał przygotowanie nowej wersji "wkrótce". Ale od tej obietnicy minęło pięć miesięcy...
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony