www.it-system.pl
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
www.it-system.pl
Przeglądarka: -
Po wejściu na stronkę www.it-system.pl następuje przekierowanie na adres: www.it-system.pl/netscape.asp gdzie możemy pięknie zobaczyć Error 404! Kto jak kto, ale firma z branży powinna się wstydzić...
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Dzisiaj polazilem sobie po stronach 'firm z branży' z regionu... Podzielić je można na dwie grupy:
- maniaków Flasha (nie lubię tego, ale przynajmniej jakoś wygląda)
- maniaków FrontPage Express itp. badziewia (niechaj będą przeklęci na wieki wieków, amen!)
Brakuje oczywiście jednej kategorii: strony zgodne ze standardami - oczywiście takich nie ma. Przykładowo, strona mojego prowajdera (www.punkt.pl) zwraca w validator.w3.org jedynie 263 błędy.
Ta strona jest jednak i tak pozytywnym wyjątkiem, bo poza delikatnym rozjechaniem się napisu o (C) 2002, w Mozilli b. ładnie się wyświetla (w Quirks mode jednak, heheh
A tak BTW... dlaczego ludzie w przeważającej większości nie używają DOCTYPE??? Tak ciężko?
- maniaków Flasha (nie lubię tego, ale przynajmniej jakoś wygląda)
- maniaków FrontPage Express itp. badziewia (niechaj będą przeklęci na wieki wieków, amen!)
Brakuje oczywiście jednej kategorii: strony zgodne ze standardami - oczywiście takich nie ma. Przykładowo, strona mojego prowajdera (www.punkt.pl) zwraca w validator.w3.org jedynie 263 błędy.
A tak BTW... dlaczego ludzie w przeważającej większości nie używają DOCTYPE??? Tak ciężko?
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
raz że ciężko, a dwa to co to jest i do czego służy?
a po co to wpisywać, jak bez tego też działa?
BTW: u siebie mam 3 błędy, z czego 1 pewnie niedługo usunę
a po co to wpisywać, jak bez tego też działa?
BTW: u siebie mam 3 błędy, z czego 1 pewnie niedługo usunę
Pozdrawiam
hADeSik
hADeSik
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Heh. Ja na swoim hołmpejdżu mam 0. Chcieć to móc.
<zlosliwosc>
A jeśli mówiąc "u siebie" masz na myśli 4un.pl, to mi tam wyskoczyło 6 błędów.
</zlosliwosc>
<zlosliwosc>
A jeśli mówiąc "u siebie" masz na myśli 4un.pl, to mi tam wyskoczyło 6 błędów.
</zlosliwosc>
- marcoos
- Moderator
Aha... a co do it-system...
Serwer sprawdza, czy HTTP_USER_AGENT jest równy "Microsoft Internet Explorer". Jeśli tak, to ładuje normalną stronę. Jeśli nie (czyli dla Opery, Mozilli, Konquerora, Lynksa, czegokolwiek) - wchodzi netscape.asp, które nie istnieje.
Natomiast: Opera wyświetla to poprawnie podczas udawania MSIE, to Mozilla także powinna (ale nie będę kalał mojej Mozilli zmienianiem jej useragenta na coś tak paskudnego
))
Kolejny niedouczony webmaster. Heh, jeśli usługi tej firmy są równie profesjonalne, jak ich strona - to szczerze współczuję PT klientom it-system.pl.
Serwer sprawdza, czy HTTP_USER_AGENT jest równy "Microsoft Internet Explorer". Jeśli tak, to ładuje normalną stronę. Jeśli nie (czyli dla Opery, Mozilli, Konquerora, Lynksa, czegokolwiek) - wchodzi netscape.asp, które nie istnieje.
Natomiast: Opera wyświetla to poprawnie podczas udawania MSIE, to Mozilla także powinna (ale nie będę kalał mojej Mozilli zmienianiem jej useragenta na coś tak paskudnego
Kolejny niedouczony webmaster. Heh, jeśli usługi tej firmy są równie profesjonalne, jak ich strona - to szczerze współczuję PT klientom it-system.pl.
- marcoos
- Moderator
zmiany na www...
czasem mozna przeoczyc takie elementy
szkoda ze nikt nie poslal jakiegos maila do nas
tak czy inaczej na szybko cos zrobimy i problemu nie bedzie. mozilla jest na tyle dobra ze i tak poradzi sobie z naszym www.
pozdrawiam
it-system pal
pozdrawiam
it-system pal
- droopy
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony