MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Panel adminstracyjny phpbb by przemo

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Panel adminstracyjny phpbb by przemo

Postautor: adam91 » 16 maja 2005, 17:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414

Gdzy wchodze Mozillą w panel adminstracyjy forum phpbb mod. by przemo to pokazuje mi się: Informacja Invalid session :o ktoś z was się kiedyś spotkał z tym problemem, pod IE wszsytko jest dobrze
adam91
 
Posty: 8
Z nami od: 12 maja 2005, 19:58
Lokalizacja: Włodawa

Postautor: Ludwik » 16 maja 2005, 18:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Nie wiem czy ktoś tu miał okazję korzystać z "panelu adminstracyjnego forum phpbb mod. by przemo". Normalny panel administracyjny phpBB działa prawidłowo we wszystkich przeglądarkach. Proponuję zgłosić się do Przema ;)
Ludwik
Moderator
 
Posty: 2908
Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: Sumik » 01 czerwca 2005, 06:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Bardzo sie mylisz... phpBB panel administracyjny, a przynajmniej zarządzanie phpBB przez FireFoxa powoduje kupe problemów od błedów czy samoczynnych zmian na kontach po przez utrate praw administratora o czym przekonałem sie w ostatnim czasie...
Sumik
 

Postautor: Gość » 01 czerwca 2005, 06:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

przykład...
ustaw byś ty jako admin mógł aktywować konta na forum
wejdź w panel, user management i aktywuj konto :)
taa daa firefox zmienił Ci nazwe usera na twoją własną i nie możesz aktywować usera bo taki już istnieje :)

przykład...
zarządzaj troche działami forum, pozmieniaj ich kolejność i pozmieniaj prawa, pobaw sie też prawami grup do prywatnych forum
rezultat -> straciłeś prawa administratora
aby je sobie przywrócić podłub w bazie
Gość
 

Postautor: ktos.info » 01 czerwca 2005, 09:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Ee, co?
Zarówno panel administracyjny normalnego phpBB (2.0.14) jak i zmodyfikowanego przez Przema (1.9 i 1.8) działa poprawnie mi pod Firefoksem.

Żadnych problemów, nic takiego jak opisane wyżej, żadnych samoczynnych zmian.

Może to wina jakiegoś rozszerzenia bardziej?
ktos.info
 

Postautor: Gość » 01 czerwca 2005, 09:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

zero rozszerzeń... goły ffox

robie dokładnie tak samo pod ie i ff a otrzymuje dziwy :-?
Gość
 

Postautor: Beowulf_Hugin » 01 czerwca 2005, 15:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Potwierdzam - nie wiem jak pod IE [nie mialem "przyjemnosci" administrowac forum phpBB pod IE], ale pod Opera nie wystepuje taki blad [czyt. Invalid Session]. Natomiast pod FireFox'em czasami jest to az denerwujace :-?
Beowulf_Hugin
 
Posty: 2
Z nami od: 01 czerwca 2005, 15:09
Lokalizacja: Jaworzno

Postautor: gosc » 08 czerwca 2005, 08:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

ten blad zwiazany jest z rozlaczaniem sesji przez modem a nie skryptem
gosc
 

Postautor: Gość » 08 czerwca 2005, 19:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

A ja się zastanawiam, co ma phpBB wspólnego z Firefoxem??? Jeśli Panel sprawdza przeglądarkę i na dodatek wykorzystuje źle napisaną javaScript, to się nie dziw :D! Problem może leżeć tylko i wyłącznie w źle napisanym kodzie PHP (sesje) lub/i Javascript.
Gość
 

Postautor: mateusz_rulez » 23 lipca 2005, 11:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Też miałem problem z 'invalid session' ale usunąłem styl zainstalowałem go do nowa i PA śmga jak ta lala :-D

PS. Zapraszam wszystkich na www.diablo.freekonta.net
mateusz_rulez
 

Postautor: nowy » 06 września 2005, 19:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Ciekawy jestem w jaki sposób w takim razie z PA korzystają admini tego forum - przecież chyba IE a tym bardziej Opery nie używają?
nowy
 

Postautor: WolaS » 22 listopada 2005, 17:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

miałem to samo ! Wiesz jaki jest błąd? Złe ustawienia cookie ! np. jak masz members.lycos.co.uk i masz konto /blabla to nie piszesz tam /blabla tlyko zostawiasz puste... i wtedy działa :)
WolaS
 

Postautor: Pempo » 23 listopada 2005, 02:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

jest prosty sposob na invalid sesion powrucic z panelu na forum i wejsc do niego spowrotem he he to pojawia sie tylko wtedy gdy zbyd dluga jest bezczynnosc na stronce to tyczy sie anemicznych adminow he he pozdrawiam
Pempo
 

btw phpBB

Postautor: Lorelei » 09 grudnia 2005, 17:51

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; pl) Opera 8.50

By nie zakładać nowego tematu - tak przy okazji phpBB forum...

Kilkoro moich uzytkowników na forum uzywających mozilli (FF) ma problemy z Shout Boxem . Nie tylko na moim forum ale na wszystkich opartych na phpBB. Problem polega na tym ze w oknie Shout Boxa (SB) w linii gdzie maja wpisywac text widzą tylko górna połowę liter. Nie pomaga zmiana wielkosci czcionek w Mozilli (na forum tez- to tak przy okazji) Jakaś rada co z tym zrobic ? Problem ten był zarówno na poprzedniej wersji jak i na 1.5

Z góry dzieki za pomoc

Lorelei
Lorelei
 

Postautor: pjetja » 07 lutego 2008, 19:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

mi sie w ogóle nie pokazuje zaden komunikat a nie moge nic zrobic w phpbb by przemo
pjetja
 

Postautor: Tomek » 07 lutego 2008, 20:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9b2) Gecko/2007121016 Firefox/3.0b2 FireShot/0.32

Sprecyzuj swoje pytanie - ułatwi to nam udzielenie prawidłowej odpowiedzi.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: miki1i1 » 28 sierpnia 2009, 13:01

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.30618; .NET CLR 3.5.30729)

A ja natomiast mam taki problem , loguję się do panelu a strona jest kompletnie biała -.- ... próbowałem i na IE i na FF ... btw mój kolega nie może się zarejestrować :/
miki1i1
 


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: