MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

zewnetrzne interpretowanie

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

zewnetrzne interpretowanie

Postautor: sal_er » 17 grudnia 2002, 11:51

Przeglądarka: -

wiecie co? brakuje mi w mozilli mozliwosci zmiany interpretowania przegladarki z zewnatrz jako inna. chodzi mi o to, ze w operze byla mozliwosc ustawienia sobie np. wiedzenia jako ie lub wlasnie mozilla/netscape, przez co mozna bylo wchodzic na servery, ktore wymagaly np. ie. wkurza mnie, gdy wyskakuje mi aplet/cos podobnego z napisem: "strona wymaga ie 5.0 lub wyzszej" fak!!! do cholery! da sie cos z tym zrobic?
sal_er

Z nami od: 13 grudnia 2002, 11:00

Re: zewnetrzne interpretowanie

Postautor: E2rd » 17 grudnia 2002, 14:32

Używając lupki na górze tej strony, poszukaj takich napisów, jak "useragent", "uabar". :P
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Re: zewnetrzne interpretowanie

Postautor: KLAPEK » 17 grudnia 2002, 15:10

sal_er pisze:wiecie co? brakuje mi w mozilli mozliwosci zmiany interpretowania przegladarki z zewnatrz jako inna. chodzi mi o to, ze w operze byla mozliwosc ustawienia sobie np. wiedzenia jako ie lub wlasnie mozilla/netscape, przez co mozna bylo wchodzic na servery, ktore wymagaly np. ie. wkurza mnie, gdy wyskakuje mi aplet/cos podobnego z napisem: "strona wymaga ie 5.0 lub wyzszej" fak!!! do cholery! da sie cos z tym zrobic?

Da się, da :wink: , ja np mam w pracy taki UA:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.0.1) Gecko/20020826 *** MOZILLA RULEZ ;-) ***
A w tym wątku możesz sie dowiedzieć jak to zrobić (na stronie drugiej jest link dla Jaszczura - te pierwsze chyba były dla Phoenixa)-> wyszukane za pomocą SZUKAJ :P
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony