Mam mały problem z Mozillą, a mianowicie jak otwieram mozille za pierwszym razem wszystko jest ok. Ale zamkne okno otworze drugi raz i obraz zaczyna mi szfankować, tzn robi się efekt podobny jak przy grach ze wykrywa karte graficzną, tak skacze czarny obraz normalny i tak kilka razy po czym zawiesza mi komputer
Mozilla problem.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Mozilla problem.
Przeglądarka: -
Witam.
Mam mały problem z Mozillą, a mianowicie jak otwieram mozille za pierwszym razem wszystko jest ok. Ale zamkne okno otworze drugi raz i obraz zaczyna mi szfankować, tzn robi się efekt podobny jak przy grach ze wykrywa karte graficzną, tak skacze czarny obraz normalny i tak kilka razy po czym zawiesza mi komputer
Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny.
- hosti
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35
Hmm... nie wiem, czy zrozumiałem, ale z twojego opisu wynika, że Mozilla po restarcie próbuje wykryć kartę graficzną, po czym wyświetla normalny obraz, tyle, że czarny, a w dodatku skaczący, po czym zawiesza komputer. Jeżeli faktycznie tak jest - cóż, nie słyszałem o takim zachowaniu Mozy. Ale może coś źle zrozumiałem, bo nie wiem co to znaczy "szfankować"... kojarzy mi się ze słowem "szwankować", ale może mi się źle kojarzy?
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Re: Mozilla problem.
hosti pisze:Witam.
Mam mały problem z Mozillą
Na pewno z mozilla?
hosti pisze:Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny.
To nie jest normalne zachowanie mozilli
Moglbys podac jaki system, jaka wersja?
No i czy aby na pewno problem dotyczy mozilli? - w ogole mi to nie przypomina zwyklej przegladarki internetowej... ktora nie grzebie w ustawieniach ekranu...
- mm_
Witam.
Tak Olhado/256 dobrze Ci się kojarzy, poprostu błąd się wkradł przez nie uwage. Ale naprawde mam takie dziwne przeskoki i to tylko na Mozilli mi się tak dzieje. Swego czasu miałem IE 6 ale tam mi wyskakiwały błędy z raportami, i ktoś mi polecił właśnie Moze. A mm_ sys mam win 2000 PL. Ktoś mi kiedyś powiedział, że to może być, że mam coś niekompatybilne. Bo często mam zrzuty pamięci i sam się rebootuje.
Tak Olhado/256 dobrze Ci się kojarzy, poprostu błąd się wkradł przez nie uwage. Ale naprawde mam takie dziwne przeskoki i to tylko na Mozilli mi się tak dzieje. Swego czasu miałem IE 6 ale tam mi wyskakiwały błędy z raportami, i ktoś mi polecił właśnie Moze. A mm_ sys mam win 2000 PL. Ktoś mi kiedyś powiedział, że to może być, że mam coś niekompatybilne. Bo często mam zrzuty pamięci i sam się rebootuje.
- hosti
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 12:35
To na pewno nie Mozilla Ci szwankuje. ZTCW Mozilla nie majstruje bezpośrednio z kartą graficzną, w końcu to nie żadna FPP gierka dla maniakuff.
Mam trzy skojarzenia.
1. Jeśli Windowsa masz pirackiego, będącego 349. kopią oryginału, to istnieje prawdopodobieństwo, że "coś się rypło" na płytce. Zainstaluj Windę z lepszej kopii^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H oryginalnej płyty.
2. Jeśli zaczęło tak się dziać dopiero od pewnego momentu (a kiedyś było dobrze) spróbuj ściągnąć nowsze sterowniki ze strony producenta karty, jak nie pomoże - zainstalować Windę od nowa.
3. Jeśli dalej jest źle (albo jeśli było źle od zawsze) - może masz coś nie tak ze sprzętem?
A najlepiej to zainstaluj jakiś cywilizowany system (np. Linuksa albo jakąś BSD'ę) i sprawdź, czy równie 'wspaniale' się zachowuje. Na nich też chodzi Mozilla.
Bo często mam zrzuty pamięci i sam się rebootuje
Mam trzy skojarzenia.
1. Jeśli Windowsa masz pirackiego, będącego 349. kopią oryginału, to istnieje prawdopodobieństwo, że "coś się rypło" na płytce. Zainstaluj Windę z lepszej kopii^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H^H oryginalnej płyty.
2. Jeśli zaczęło tak się dziać dopiero od pewnego momentu (a kiedyś było dobrze) spróbuj ściągnąć nowsze sterowniki ze strony producenta karty, jak nie pomoże - zainstalować Windę od nowa.
3. Jeśli dalej jest źle (albo jeśli było źle od zawsze) - może masz coś nie tak ze sprzętem?
A najlepiej to zainstaluj jakiś cywilizowany system (np. Linuksa albo jakąś BSD'ę) i sprawdź, czy równie 'wspaniale' się zachowuje. Na nich też chodzi Mozilla.
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony