MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

textarea zachodzący na tabelkę

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

textarea zachodzący na tabelkę

Postautor: Format » 18 października 2005, 19:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Witam !
Zainstalowałem (swoją własną) modyfikacje, która ma zwiększać pole tekstowe w QR - w IE i Operze działa to normalnie ale pod Firefoxem (1.0.7) tabelka się nie rozciąga więc przyciski Podgląd i Wyślij są jakby na polu tekstowym... Kiedy zmienie rozmiar okna to się robi dobrze więc to musi być błąd samego Firefoxa...

Oto co zmieniłem:
Kod: Zaznacz cały
--[open]--
templates/styl/quick_reply.tpl
--[find]--
<table width="160" cellspacing="0" cellpadding="1">
--[after, add]--
                     <tr>
                        <td colspan="3"><input type="button" name="rozwinqr" class="button" style="width: 100%" value="Rozwiń pole tekstowe" onclick="if (message.rows == 11){document.post.message.rows = 24;rozwinqr.value = 'Zwiń pole tekstowe';}else{document.post.message.rows = 11;rozwinqr.value = 'Rozwiń pole tekstowe';};"></td>
                     </tr>
--[close & save]--
OEM :)

to co wychodzi można zaobserwować tu:
http://tkill15.aplus.pl/viewtopic.php?p=54611#54611
lub tu:
Obrazek
Z góry dziękuje za pomoc.
-- --
a może komuś z FF wogóle tak się nie dzieje ?

Pozdrawiam, Format
Format

Postautor: Format » 18 października 2005, 20:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Muszę się kiedyś zarejestrować :)
Proponowałbym jednak ten link: http://tkill15.aplus.pl/viewtopic.php?p=55517#55517 zapomniałem, że nie pozwalam pisać w innych działach niezarejestrowanym :) Wystarczy kliknąć "Rozwiń pole tekstowe"

Pozdrawiam, Format
Format

Postautor: Format » 19 października 2005, 18:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8b5) Gecko/20051006 Firefox/1.4.1

Nikt mi nie pomoże ? Dodam jeszcze, że pod FF 1.5 b2 wyglada to tak samo :(
Format

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony