Niemoże wyświetlić strony http://www.mrooczlandia.com/
Moderator: Pomocy?!
Niemoże wyświetlić strony http://www.mrooczlandia.com/
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
Oraz grafiki robionej przezemnie-rużnokolorowej, używam firefoxa 1.0.7
- Gracjan
- Z nami od: 22 października 2005, 09:21
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8b5) Gecko/20051006 Firefox/1.4.1
Ale:
Audyt mówi troszkę
Coś mi tu dziwnie pachnie że to sprawa jakiegoś skryptu rozpoznającego przeglądarki.... ale nie powiem na pewno.... podaj fragment kodu lub coś....
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Mrooczek262 pisze:witam
ok - do rzeczy wyjaśnień kilka
1\GZIP
czyli kompresja on-line
2\systemy tzw. "głowic" [np. przeciw web scanerom itp niepożądanym programom / botom]
Co Ty Piep... !!! Wystarczy zmienić UA string na IE i jakoś się dobrze wyświetla pod Firefoksem...
To jest "pierwsza liga" osiołków!!!
ps. U góry moje UA wskazuje na IE ale oczywiście to Firefox
- radek.kaba
- Z nami od: 21 września 2005, 14:51
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5
radek.kaba pisze:ps. U góry moje UA wskazuje na IE ale oczywiście to Firefox
No co ty, konkurencji statystyki nabijasz?:D
- typhoon5
- Z nami od: 14 października 2005, 16:59
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5
typhoon5 pisze:radek.kaba pisze:ps. U góry moje UA wskazuje na IE ale oczywiście to Firefox
No co ty, konkurencji statystyki nabijasz?:D
Zmieniłem, żeby zobaczyć tą "mrooczlandię"
- radek.kaba
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5
2\systemy tzw. "głowic" [np. przeciw web scanerom itp niepożądanym programom / botom]
Zaraz zaraz - czy ja dobrze rozumiem - webmaster mroczlandii wpierw blokuje wszystko inne co nie jest Internet Explorerem a potem dziwi się że nie działa to w innych przeglądarkach???? Ciekawe czy blokuje też google....
No i co kompresja gzip ma do błędów na stronie?
- Tomek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5
tomasiek pisze:Ciekawe czy blokuje też google....
Nie nie, w stopę sobie nie strzela
- radek.kaba
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
raczej silnik strony jest pokopany i nie są mile widziane pewne progsy [scannery /web crawlery itp baziewia]
przeglądarki nie są blokowane
bo po co ?
[skanowanie kompów gości nie jest wykonywane itp]
kompresji GZIP niektóre przeglądarki nie obsługująNo i co kompresja gzip ma do błędów na stronie?
jak na razie trwają prace nad nowym silnikiem do portalu
[przecież na MySQL / systemi portalowymi nie opiera się czegoś co ma >20.000 podstron...]
więc zmiany już idą na lepsze
pozdrawiam
dział techniczny Portalu Mroooczlandia
- M
admin nie blokuje niczego co blokowane być nie powinno
Ale firefox nie wchodzi ze swoim UA - jak się zmieni na IE to wchodzi... czyli jest blokowany... czy ja źle to rozumiem?
bo po co ?
No właśnie po co?
kompresji GZIP niektóre przeglądarki nie obsługują
hmmm.... nie wiem więc nie odpowiem (ale powiedz które...) - ale dalej na stronie są błędy które nie są związane z gzip - zrozumiałem że odpowiedzią na błędy jest "kompresja" - mój błąd
więc zmiany już idą na lepsze
I o to chodzi... (tylko nie blokujcie nikogo
- Tomek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
tomasiek pisze:więc zmiany już idą na lepsze
I o to chodzi... (tylko nie blokujcie nikogo)
Niestety, jeżeli idą to bardzo powoli, wręcz niedostrzegalnie
Próbowałem wejść FF - nic nie wyświetla, po zmianie UA na IE wyświetla się strona
- JBG
- Z nami od: 17 marca 2005, 12:57
Przeglądarka: Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html)
A jednakradek.kaba pisze:Nie nie, w stopę sobie nie strzelatomasiek pisze:Ciekawe czy blokuje też google....
- Wojcieszka
- Z nami od: 08 grudnia 2004, 17:23
ok - więc powtórzę:
wszytsko działa normalnie
tyle że...
GZIP
[i to wg. manuala PHP a nie że na Mrooczlandi coś wymyślają sprzeczne z zaleceniami manuala]
wiesz co jest ciekawe ?
pusta strona w mozilli
czyli nie blokowanie [wywaliło by komunikat - zabawa z die itp]
ale poradzenie sobie z pewnymi ciągami GZIP'a [na innym module nieco innaczej obsługującym GZIP nie ma niespodzianek - tylko na tym jednym coś Mozilla {inne przeglądarki raczej radzą sobie z danym pakietem} nie umie przetrawić pakunku GZIP]
coś jest w moziili pokopane
wyłączyć, wyłączono kompresję
ale liczę że ktoś może zechce sprawdzić
{a blok jaki używałem to klasyka -> manual PHP ->GZIP ->kompresja z ob, content-type {chyba w odbiorze specyficznego nagłówka jest problem u Moziili } itp}
A jednak wszedem jako googlebot i pusto
qrde
skończcie z tą zabawą z blokadą
skoro coś jest po stronie Moziilii to nie moja wina
jakby był błąd z str. skryptu lub serwera to by wam wyświetliło...
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051107 Firefox/1.5
- Tomek
- Moderator
jedyne do czego doszołem i poprawiłem to fragment specyficznego GZIP'a
[cos jak mniej popularnie stosowana metoda odpalania GZIP]
i osobiście sprawdzałem na Moziilii [nie radziła sobie - tzn: strona była (innaczej by wyświetlić musiała z die {php} komunikat "Niedopuszczalny program"), ale pakietu nie umiała przetworzyć {stąd biała strona - czyli technicznie strona jest ale coś poszło w odczycie content-type , itp zabawy}]
z tego co wiem to na innych raczej działał ten kod
ale...
poszło w diabły [:D napisze się nowy lepszy]
w razie czego mogę podesłać ów kompresor GZIPA w php by został oznaczony jako specyficzny [by inni sie nie wkopią na tym kodzie...]
hmmm...
co do ew. blokad - sprawdzę jeszcze czy aby jakiś bot kiedyś nie wpisał się do "listy ulubionych" jakimś nielubianym działaniem - bo to możwe być źródło problemów [np. baziewie mogło w zastrzeżone miejsca się wciskac i dostało wiadomo co za którymś tam razem]
dzięki za zgłoszenie problemu i pozdrawiam
Mrooczek262
www.Mrooczlandia.com
- Mrooczek262
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony