MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przeglądarka nie wyświetla koloru tła

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Przeglądarka nie wyświetla koloru tła

Postautor: JanuszD » 20 grudnia 2005, 11:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Bardzo dziwny problem bo zarówno IE jak i FireFox nie wyświetlają koloru tła żadnej ze stron. Nie jest to wina danej strony bo problem dotyczy WSZYSTKICH stron. W Konsoli JavaScript pojawia się bardzo dużo zapisów dotyczących niby znalezionych błędów - dotyczy to nawet strony onetu, oczywiście na innym komputerze nie ma tego typu zapisów.
Nawet jeżeli napiszę czysty,prościutki plik htmlowy który ma tylko wyświetlić tło - kicha. Kolory czcionek też są jakieś nietakie.
JanuszD

Postautor: Zajec » 20 grudnia 2005, 14:51

Przeglądarka: Opera/8.51 (X11; Linux i686; U; en)

Poprawność kodu? Proxy? Filter jakiś wadliwy? Mało powiedziałeś.
Zajec

Z nami od: 17 grudnia 2004, 22:32

Postautor: JanuszD » 22 grudnia 2005, 07:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

Nic z tych rzeczy , komputer łączy się z netem poprzez sieć LAN i oczywiście w tej samej sieci inne komputery działają bez zarzutu - jest to absolutnie problem tylko tego jednego. Nie jestem bezpośrednim uzytkownikiem tego komputera ale mam wrażenie że wszystko było dobrze do czasu aż zostały podegrane "niezbędne komponenty" do komunikacji z bankiem BPH. Pisze trochę enigmatycznie bo nie robiłem tego osobiście, ale jak sprawdzałem osobiście na innym sprzęcie gdy "gołym" Firefoxem łaczymy się z bankiem jest tylko informacja o brakujących komponentach a po zgodzie na instalację reszta leci z automatu. Oczywiscie nie jest to takie oczywiste i proste bo na tym "testowym" komputerze po zakończonej instalacji wszystko działa normalnie.
JanuszD

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony