Witam wszystkich i z gory przepraszam za poruszanie problemu javy po raz 100 na ty formum, ale niestety moje proby samodzielnego (forum FAQ) rozwiazania problemu jaki napotekalem okazal sie byc co najmniej malo owocne.
Zwracam sie wiec z prosba o pomoc do kogos o wyjatkowej cierpliwosci. Moj problem to java (ale to juz pewnie wiecie) poczytalem i doczytalem sie ze dosc dobra jave robi IBM po kilku godzinach przy kompie udalo mi sie sciagnac ta jave z takiej o to stronki: http://www.morphon.com/download/download-css.html a sciagnolem bedac przecyzyjnym dokladnie ta wersje: Windows WITH VM installer includes Java Runtime Environment (1.4.0) (24MB).
Instalaka wszystko bosko, restarcik , odpalam byle chata na WP i .... "sciagnij plugin" (krew mnie zalala) no to biegiem na FAQ na mozillapl.org szukam szukam i nagle mam!!!!!! CYTAT Z FAQ:Proszę sprawdzić czy w katalogu C:\Program Files\mozilla.org\Mozilla\Plugins\ są następujące pliki:
NPJava11.dll
NPJava12.dll
NPJava131.dll
NPJava32.dll
NPOJI600.dll
Jeżeli pliki te nie istnieją, należy skopiować je z katalogu C:\Program Files\JavaSoft\JRE1.3.1\bin\, a następnie ponownie uruchomić Mozillę.[/color]
No i lookam ale: nie zgadzaja sie dwa dl'el ja mam NPjava 13.dll i NPOJI610.dll no i torszke inna sciezka dostepu
Probowałem wstawic te co mam, zmienic nazwy dlli ale nie pomagalo kombionowalem tez z sciezka dostepu ale nic z tego
Wydaje mi sie ze to jest inna wersja javy bo ja mam 1.4 cos tam a opis jest do 1.3.1
Mama tez zainstalowana jave z windy (tak mi sie przynajmniej wydaje) na na IE chaty smiigaja bosko
Podaje tez system bo moze to okazac sie pomocne: win XP pro SP1
Moja prosba to jaka kolwiek wskazowka gdzie nelezy ulokowac ta jave i jakie pliczki i gdzie skopiowac
Dzieki za wszelka pomoc, sorry ze wyskrobalem takie wypracowanie, dzieki za cierpliwosc i pozdrawiam
Golu
Java po raz 100.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
ostatnio pod winXP SP1 instalowałem Mozillę 1.0.2 i zrobiłem to tak:
wchodzę na stronkę: http://java.sun.com/j2se/1.4.1/download.html
ściągam: J2SE (TM) v 1.4.1_01 SDK Windows (all languages, including English)
instaluję ściągniętą javę
instaluję Mozię
czaty działają...
wchodzę na stronkę: http://java.sun.com/j2se/1.4.1/download.html
ściągam: J2SE (TM) v 1.4.1_01 SDK Windows (all languages, including English)
instaluję ściągniętą javę
instaluję Mozię
czaty działają...
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
podziekowania
dzieki piekne za to info. Aktualenie uzywam javy od suna ale jestem usilnie ciekaw tej od IBM (podobno lepsza i w ogole)
wiec moje pytanie pozostaje aktualne
jak sprawic by mozilla widziala jave IBM???
z gory dzieki za info
wiec moje pytanie pozostaje aktualne
jak sprawic by mozilla widziala jave IBM???
z gory dzieki za info
- Golu
- Z nami od: 16 lutego 2003, 16:56
na forum był poruszany temat która java jest lepsza pod różne systemy - poszukaj...
jeśli dobrze pamiętam to większość uznała iż do windy lepsza java z suna...
jeśli dobrze pamiętam to większość uznała iż do windy lepsza java z suna...
Pozdrawiam
hADeSik
hADeSik
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
oki
powiem szczerze ze przegladalem juz to formum setki razy, Przeczytalem juz chyba wszystkie posty jakie byly mozliwe(w temacie Java rzecz jasna). I???? no i wiesz jak to jest z polakami ...... bylo takie przyslowie mowilo cos o 2 polakach i 3 zdaniach hehe
pozwolisz wiec ze bede uparty i poczekam moze ktos kiedys przypadkiem lub swiadomie wpadl jak podlaczyc ta jave od IBM
pozdrawiam
pozwolisz wiec ze bede uparty i poczekam moze ktos kiedys przypadkiem lub swiadomie wpadl jak podlaczyc ta jave od IBM
pozdrawiam
- Golu
- Z nami od: 16 lutego 2003, 16:56
Golu też byłem zainteresowany wypróbowaniem Java VM IBMa pod Windowsem ale np. ze stronki http://www.visualware.com/support/javasupport.html wynika że pod Windowsa nie ma wersji . Twój link odpowiadał do programu do edytowania CSS z poszerzoną instalką lub nie i nie jest napisane jakiej Javy dokładnie używa (czy masz pewność że to nie była JAVA SUNa?). Jak na mój gust pod Windowsem skazani jesteśmy na JAVĘ Microsoft lub SUN.
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony