MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problemy z kurierem poczty

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Problemy z kurierem poczty

Postautor: Telepinu » 24 marca 2003, 19:04

Przeglądarka: -

Korzystam z kilku kont pocztowych znajdujących się na różnych serwerach, od wczoraj przesiadłem się na mozillę, i moje pytanko jest następujące jak w sensowny sposób wszystko poustawiać tak aby działało jak należy, tzn. żeby wszystkie konta (a nie tylko to które było wklepane jako pierwsze) działały. Kurier sugeruje mi że dostaje od pozostałych serwerów odpowiędż BAD LOGIN a błędy w haśle czy nazwie urzytkownika nie wchodzą w grę.....

POMOCY!
Telepinu

Re: Problemy z kurierem poczty

Postautor: E2rd » 24 marca 2003, 22:06

Przeglądarka: -

Telepinu pisze:jak w sensowny sposób wszystko poustawiać

Po prostu: po kolei wywoływać kreatora kont (Plik -> Nowy -> Konto) dla każdego konta.
Przy pierwszym podajesz również serwer SMTP. Jeśli musisz koniecznie używać osobnych serwerów SMTP do każdego z kont, to musisz jeszcze:
1. Wejść do Konfiguracji kont -> Serwery poczty wychodzącej i tam wklepać wszystkie serwery SMTP, z których chcesz korzystać.
2. Przejść po konfiguracji kont i wchodząc w "Konfiguracja serwera SMTP" dobrać odpowiedni serwer do konta.

Ponadto w Szkole są dodatkowe przypadki szczególne.

PS. To chyba na forum o Kurierze się bardziej nadaje? :D
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony