MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Zdjęcia, Front Page i Firefox

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Zdjęcia, Front Page i Firefox

Postautor: Ziomal » 08 listopada 2006, 01:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

Witam szanowne forum!
Jestem w trakcie budowy własnej strony www. Strona ma być prosta, tekst, kilka zdjęć. Żadnych banerów, ramek, innych wodotrysków :wink: Ponieważ nie za bardzo mam czas, cierpliwość wklepywać html, a doświadczenie w tej materii też mizerne, korzystam z programu Font Page pakietu Office. Strona jescze nie jest wrzucona do sieci, na razie mam ja na twardym dysku.
Problem polega na tym, że kiedy sprawdzam wyniki swojej pracy otwierając stronę za pomocą IE (plik>otwórz...) jest wszystko OK. Kiedy jednak otwieram Firefoxem, to nie wyświetla zdjęć, które zrobiłem cyfrówką. Natomiast wyświetla zdjęcia ściągnięte z sieci. Sprawdzałem własciwości obydwóch zdjęć. Te moje są JPG v.1.1, natomiast ściągnięte z sieci są JPG v.1.0
Pytanie brzmi: czy jeśli stronę wrzucę na serwer. to będzie OK, czy też dalej będzie problem. I jeśli tak, to co mam zrobić?
Pozdrawiam. Ziomal.
Ziomal

Postautor: Tomek » 08 listopada 2006, 07:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Firefox źle otwiera stronę? Zajrzyj tutaj.

ps - FrontPage absolutnie nie nadaje się do tworzenia www. Strony w nim stworzone prawidłowo działać będą tylko i jedynie na komputerze w którym były robione.
Poza tym - bez kodu nikt ci nie pomoże.
(ps - nie wklejaj tu sieczki z FP - umieść stronę w sieci i dodaj tu link)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony