Witajcie,
wlazłem na strony ZAIKSu, a tu najpierw krzyczy o jakieś rozszerzenie XML, a potem część rzeczy nie działa. Jakie to XMLe obsługuje IE, których nie obsługuje Mozia i czy da się jakoś ZAIKSa ewangelizować?
ZAIKS IE Only
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
ZAIKS IE Only
Przeglądarka: -
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2003, 15:57 przez tristan, łącznie zmieniany 1 raz
mgr inż. inż. Ja
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
hmm, brak obslugi xml w wersji 3.0.
a w kodzie tylko document.all i document.layers...
oraz script languages....
chyba korzystali z jakiejs starej ksiazki do nauki javascriptu
sprawdzaja czy ta strona jest dobra dla ie pow 3 i netscape pow. 3 , a inne przegladarki sa zle... hmm
O i widze tez te "wspaniale" filtry do ie
jakies revealTrans
Juz mialem nadzieje, ze dziala dobrze, az trafilem na bledy parsowania xml...
Kurcze ja zawsze myslalem ze mozilla lepiej obsluguje xml...
Czy mam rozumiec ze ie obsluguje ten xml w wersji 3.0, a Mozilla nie?
a w kodzie tylko document.all i document.layers...
oraz script languages....
chyba korzystali z jakiejs starej ksiazki do nauki javascriptu
sprawdzaja czy ta strona jest dobra dla ie pow 3 i netscape pow. 3 , a inne przegladarki sa zle... hmm
O i widze tez te "wspaniale" filtry do ie
Juz mialem nadzieje, ze dziala dobrze, az trafilem na bledy parsowania xml...
Kurcze ja zawsze myslalem ze mozilla lepiej obsluguje xml...
Czy mam rozumiec ze ie obsluguje ten xml w wersji 3.0, a Mozilla nie?
- nutado
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45
Strona wymaga microsoftowej kontrolki MSXML w wersji 3 (stąd to wymaganie XML w wersji 3
). Niechce mi się grzebać po MSDNie ale pewnie służy to do obsługi XSLT albo XPath. Z jednym i drugi można sobie poradzić, no ale na pewno nie przy użyciu tej kontrolki.
Do tego dochodzi sprawdzanie wersji przeglądarki (z wyszczegulnieniem msie i netscape) oraz nieśmiertelne document.layers|document.all
Do tego dochodzi sprawdzanie wersji przeglądarki (z wyszczegulnieniem msie i netscape) oraz nieśmiertelne document.layers|document.all
- prefiks
- Z nami od: 30 grudnia 2002, 01:45
prefiks pisze:Strona wymaga microsoftowej kontrolki MSXML w wersji 3 (stąd to wymaganie XML w wersji 3). Niechce mi się grzebać po MSDNie ale pewnie służy to do obsługi XSLT albo XPath. Z jednym i drugi można sobie poradzić, no ale na pewno nie przy użyciu tej kontrolki.
Ino teraz rodzi się pytanie, jak ich ewangelizować. Jesteś w stanie wypisać jakiś krótki (i grzeczny) manual co i dlaczego i jak mogą poprawić stronę, żeby dobrze działała?
mgr inż. inż. Ja
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
hmm... a jeszcze kodowanie znakow mają jakieś dziwne...
ani to iso-8859-2, ani windowsowskie... polskich znaków jak nie było tak nie ma.... (weszłam do tego użytkownik - jak korzystać - u góry link jest)
ani to iso-8859-2, ani windowsowskie... polskich znaków jak nie było tak nie ma.... (weszłam do tego użytkownik - jak korzystać - u góry link jest)
- Marta
- Z nami od: 04 września 2002, 15:08
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony