Kocham Mozille za to że pamieta za mnie wszelkie hasła, ale ostatnio dostała całkowitej amnezji. Szlag mnie trafił bo musze je teraz mozolnie wpisywać od podstaw, a sporo się tego nazbierało.
Jednego dnia wszystko było slicznie, a następnego po uruchomieniu totalna amnezja.
Mozilla oczywiście najświeższa, winXP, działało wszystko przez kilka dni od uaktualnienia aż działać przestało.
Wie ktoś co jej dolega? I gdzie te wszystkie (niektóre niezapisane przezemnie) hasła mozna na dysku znaleźć?
I piszcie jak do dziecka, bom niewprawny w grzebaniu we wnętrznościach.
Lexx
"Bo pic trzeba umieć! ! !"
http://www.barman-polski.com.pl
Znikajace hasla ...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Znikajace hasla ...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624
- Lexx
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4b) Gecko/20030516 Mozilla Firebird/0.6
[Off Topic]
Ja tylko chcialbym serdecznie przywitac Barmana :] Nie sadzilem, iz ludzie z TEJ profesji interesuja sie Mozilla.. pogratulowac :}
PS.
Lece poczytac posty na forum S.B-P Wieki mnie chyba tam nie bylo :]
[/Off Topic]
Ja tylko chcialbym serdecznie przywitac Barmana :] Nie sadzilem, iz ludzie z TEJ profesji interesuja sie Mozilla.. pogratulowac :}
PS.
Lece poczytac posty na forum S.B-P Wieki mnie chyba tam nie bylo :]
[/Off Topic]
Wyrozumialosci...
Studia
Czas liczenia zasobow 
Studia
- Lichurec
- Moderator
- Z nami od: 25 września 2002, 16:25
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425
Ja bym spróbował ratować plik jakies-cyferki.s znajdujący się w profilu. To plik tekstowy i czasami można znaleźć co jest nie tak (np. binarne śmiecie na końcu).
Jeżeli to nie pomoże, to ja sobie radziłem zdaje się tak: z kopii uszkodzonego pliku wstawiałem po kolei zapisy związane z poszczególnymi hasłami i za każdym razem próbowałem czy się włącza Menedżer haseł. W ten sposób można zlokalizować linię, która psuje całość. Trochę to pracochłonne, ale pozwala odzyskać przynajmniej część danych.
Katalog profilu w XP, które zdaje się masz, to zwykle
więcej informacji jest tu.
Jeżeli to nie pomoże, to ja sobie radziłem zdaje się tak: z kopii uszkodzonego pliku wstawiałem po kolei zapisy związane z poszczególnymi hasłami i za każdym razem próbowałem czy się włącza Menedżer haseł. W ten sposób można zlokalizować linię, która psuje całość. Trochę to pracochłonne, ale pozwala odzyskać przynajmniej część danych.
Katalog profilu w XP, które zdaje się masz, to zwykle
- Kod: Zaznacz cały
C:\Dokumenty i ustawienia\[Nazwa użytkownika Windows]\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\[Nazwa profilu]\[losowy ciąg znaków].slt\
więcej informacji jest tu.
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; MyIE2)
No faktycznie, znalazłem to czego szukałem, dokładnie tam gdzie wskazałeś. Ale tu się nasuwa pytanie czemu tak się stało że plik 123..5.s sobie został nieużywany a nagle Mozila założyła nowy z innym numerkiem i zaczęła z niego kożystać? Ja nie zmieniałem profili, od początku jadę na domyślnym. Jest to dość kłopotliwe tak co jakiś czas kombinować aby odzyskać swoje ustawienia, hasła itp.
- Lexx
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony