MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Znikajace hasla ...

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Znikajace hasla ...

Postautor: Lexx » 26 lipca 2003, 15:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

Kocham Mozille za to że pamieta za mnie wszelkie hasła, ale ostatnio dostała całkowitej amnezji. Szlag mnie trafił bo musze je teraz mozolnie wpisywać od podstaw, a sporo się tego nazbierało.
Jednego dnia wszystko było slicznie, a następnego po uruchomieniu totalna amnezja.
Mozilla oczywiście najświeższa, winXP, działało wszystko przez kilka dni od uaktualnienia aż działać przestało.
Wie ktoś co jej dolega? I gdzie te wszystkie (niektóre niezapisane przezemnie) hasła mozna na dysku znaleźć?
I piszcie jak do dziecka, bom niewprawny w grzebaniu we wnętrznościach.

Lexx
"Bo pic trzeba umieć! ! !"
http://www.barman-polski.com.pl
Lexx

Postautor: Lichurec » 26 lipca 2003, 18:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4b) Gecko/20030516 Mozilla Firebird/0.6

[Off Topic]
Ja tylko chcialbym serdecznie przywitac Barmana :] Nie sadzilem, iz ludzie z TEJ profesji interesuja sie Mozilla.. pogratulowac :}
PS.
Lece poczytac posty na forum S.B-P Wieki mnie chyba tam nie bylo :]
[/Off Topic]
Wyrozumialosci...
Studia :) Czas liczenia zasobow :|
Lichurec
Moderator

Z nami od: 25 września 2002, 16:25

Postautor: MarcineQ » 27 lipca 2003, 18:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425

Ja bym spróbował ratować plik jakies-cyferki.s znajdujący się w profilu. To plik tekstowy i czasami można znaleźć co jest nie tak (np. binarne śmiecie na końcu).
Jeżeli to nie pomoże, to ja sobie radziłem zdaje się tak: z kopii uszkodzonego pliku wstawiałem po kolei zapisy związane z poszczególnymi hasłami i za każdym razem próbowałem czy się włącza Menedżer haseł. W ten sposób można zlokalizować linię, która psuje całość. Trochę to pracochłonne, ale pozwala odzyskać przynajmniej część danych.
Katalog profilu w XP, które zdaje się masz, to zwykle
Kod: Zaznacz cały
C:\Dokumenty i ustawienia\[Nazwa użytkownika Windows]\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\[Nazwa profilu]\[losowy ciąg znaków].slt\

więcej informacji jest tu.
MarcineQ

Z nami od: 15 września 2002, 13:52

Postautor: Lexx » 28 lipca 2003, 22:25

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; MyIE2)

No faktycznie, znalazłem to czego szukałem, dokładnie tam gdzie wskazałeś. Ale tu się nasuwa pytanie czemu tak się stało że plik 123..5.s sobie został nieużywany a nagle Mozila założyła nowy z innym numerkiem i zaczęła z niego kożystać? Ja nie zmieniałem profili, od początku jadę na domyślnym. Jest to dość kłopotliwe tak co jakiś czas kombinować aby odzyskać swoje ustawienia, hasła itp.
Lexx

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony