MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Wyspy szczęśliwe - mrugający tekst

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Wyspy szczęśliwe - mrugający tekst

Postautor: brodzky » 29 lipca 2003, 10:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624

Czyja to wina, że http://www.wyspyszczesliwe.hg.pl/index.html działa jak trzeba a na podstronach mi cały tekst mruga?

Mozilla fe czy webmajster fe? Lubię (kocham to za mocne słowo :)) i nie cierpie jak muszę strony w IE oglądać :evil:

Pozdrawiam

brodzky
brodzky

Re: Wyspy szczęśliwe - mrugający tekst

Postautor: Domel » 29 lipca 2003, 11:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.4) Gecko/20030624

brodzky pisze:Mozilla fe czy webmajster fe?

Oczywiscie (jak zwykle) webmaster. W kodzie strony jest kilka razy uzyte text-decoration: blink - wlasnosc, ktora karze dla tekstu migac. A ze IE nie obslugije CSS 2 dobrze to temu nie tekst nie blinkuje.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: wlowoj » 30 lipca 2003, 14:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312

Też kiedyś zauważyłem że taki "blink" wstawiony przez Frontpaga jest ignorowany przez IE a pięknie mruga w Mozi przez co strona jest zupełnie nieczytelna.
Ale tu mam inaczej: http://www.motocykl.mpp.pl/Spis_test.htm - tytuły artykułów mrugają. Nie ma "blinka". Napisałbym do nich o zmianę, ale nie wiem co powoduje mruganie. Mogę prosić o wskazówkę - sam się zupełnie nie orientuję...

pozdr
wlowoj

Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08

Postautor: Nerf » 30 lipca 2003, 14:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5a) Gecko/20030718

Kod: Zaznacz cały
.Spis_tyt {(...)text-decoration: blink}

I wszystko jasne... BTW zobaczcie, jak mają wstawiony jeden z CSS :):
Kod: Zaznacz cały
<link rel="stylesheet" href="file:///D|/!Internet/wph%20witryna/Forma.css" type="text/css">
I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.
H.L. Mencken
Nerf

Z nami od: 14 stycznia 2003, 22:25

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony