MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Na mojej stronie fimy z youtube nie działaja

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Na mojej stronie fimy z youtube nie działaja

Postautor: Gość » 03 czerwca 2008, 21:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

witam.
Robie strone i jest to moj debiut w tych sprawach i trochę sie nie orietuje.
Ale mam problem bo filmy z youtube zacinaja sie po 3 sekundach.
problem ten dotyczy tylko moziili. w Internet explorer chodza normalnie.
to samo dotyczy dzwieku. mam podklad muzyczny na otwarcie strony i w mozilli jest cisza.
czy jest jakies proste rozwiazanie?
Z góry dziekuje
Gość
 

Postautor: Tomek » 04 czerwca 2008, 06:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008051206 Firefox/3.0

A my zgadujemy adres i metodę jaką osadzałeś flasha?
Co do podkładu muzycznego - było nie raz na forum o metodach i absurdzie tego typu pomysłu - poszukaj, poczytaj. dojdź do wniosku jak bardzo może to irytować użytkowników...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Podpowiedź: Załatw sobie własny serwer

Postautor: Mateusz SSJ8 » 07 czerwca 2008, 07:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

@ Gość
Kimkolwiek jesteś, musisz wiedzieć jedno. Firefox jest na 100 % programem internetowym, więc do plików na komputerze będzie na początku dodane "file://". Taki protokół w każdej czystej przeglądarce internetowej jest widoczny. Internet Explorer to 50 % przeglądarka internetowa i 50 % menedżer plików, więc na nim media ze - jak to się w Wordzie nazywa - strony sieci Web pójdą bez problemów nawet, jeśli strona, którą chcesz ją otworzyć, znajduje sie na dysku lokalnym.
W przypadku Firefoxa media pójdą tylko z sieci. A z dysku lokalnego pójdą tam tylko - jak to się w Wordzie nazywa - ... wiesz. Potrzebujesz zatem oprogramowania serwera, żeby mieć media. Atrybut background w przypadku Firefoxa na lokalnym dysku odpada z tła strony, chyba, że użyjesz go na potrzeby arkusza kaskadowego (poziom trudności CSS w tym przypadku jest wyższy niż "poziom Worda", więc Internet Explorer nie poradzi sobie z tym). A na oprogramowanie serwera proponuję ci WebServ, bo Krasnal już nie jest aktualizowany. W googlach znajdziesz bez trudu ten serwer. gg:413195, gdybyś chciał aktywować biblioteki PHP (po zainstalowaniu serwera mogą być wyłączone) tak, żeby działało bez problemów. Wszak jeśli głupi głupiego uczy, to niczego go nie nauczy. Głupi nie jesteś, ale po prostu brakuje ci doświadczenia. A ci co mają doświadczenie są dla tych, co go nie mają, a nie na odwrót. Więc proszę. Nie dziw się, że ci podpowiadam.

@ administracja
Proszę o przeniesienie tego postu do archiwum, jeśli kiedyś może się przydać.
Mateusz SSJ8
 

Postautor: Tomek » 07 czerwca 2008, 08:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9) Gecko/2008060309 Firefox/3.0

@Mateusz
1. mówiliśmy ci już kiedyś żebyś wypowiadał się na temat, bez wtrącania tych bzdur o poziomach worda, css....
2. Twój post w żaden sposób nie nawiązuje do problemu gościa.
3. Gość najprawdopodobniej działa b. chaotycznie, zadał pytanie na 1000 forach i zapomniał o tym....
4.
Mateusz SSJ8 pisze:Wszak jeśli głupi głupiego uczy, to niczego go nie nauczy. Głupi nie jesteś, ale po prostu brakuje ci doświadczenia.

:D

5. Mateuszu - trzymaj się zasad panujących na forum. Kogo jak kogo - ale ciebie o tym nie trzeba informować...
6. Na razie nie wywalam...
7. a archiwum nie mamy :) A przyklejanie tego nie ma najmniejszego sensu.... sam wiesz dlaczego.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: gosc od strony » 13 czerwca 2008, 14:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

dodam tylko ze robie stronke namo web editor 5,5 8)
gosc od strony
 

Postautor: helios » 13 czerwca 2008, 15:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9) Gecko/2008060309 Firefox/3.0

Na stronie http://www.namo.com/products/webeditor_pro_sysreqs.php są wymagania tego programu:
Kod: Zaznacz cały
Web Browsers

    * Internet Explorer 5.0 or newer, or Netscape 7.0 or newer
      (Internet Explorer 6.0 or newer recommended)


Pozostawię je bez komentarza.

Najlepiej podaj adres tej strony albo - jeśli tworzysz ją lokalnie - jej kod.
helios
 
Posty: 217
Z nami od: 10 sierpnia 2005, 18:15
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: gośc » 16 czerwca 2008, 15:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

To jaki program proponujecie aby strona smigała w mozilli ? 8)
gośc
 

Postautor: Tomek » 16 czerwca 2008, 16:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9) Gecko/2008061015 Firefox/3.0

@gośc -
1. olałeś podanie nam kodu lub chociaż adresu... Bez tego nikt ci nie powie czy metody przez ciebie zastosowane są prawidłowe, więc nie powiemy ci czy i gdzie popełniasz dźwięk. Powiem ci tylko że na 100% to IE źle otwiera stronę (tzn. otwiera ją tak jak ty chcesz (przynajmniej na razie), ale nie tak jak mówi jej kod!)
2. program - dowolny - pod warunkiem że będzie tworzył kod zgodny z w3.org. Może być nawet notatnik Windows. Ten z którego korzystasz też pewnie ma możliwość ręcznej edycji kodu... więc są nadzieje że można w nim zrobić stronę poprawnie
3. Jak wykonać stronę internetową - to ci się przyda na 100%
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Gość » 17 czerwca 2008, 16:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

moj adres www.malymb.com.pl
dodam że nigdy nie robilem strony i to troche czarna magia dla mnie
i prosze o wyrozumiałosc. :( :oops: dzieki za pomoc i informacje.
Gość
 

Postautor: malymb » 17 czerwca 2008, 16:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

dodam jeszcze ze strona jest w trakcie budowy i testów bo nie smiga tak jak powinna. :o pozdrowienia
malymb
 

Postautor: Tomek » 17 czerwca 2008, 16:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.9) Gecko/2008061015 Firefox/3.0

patrząc na tą stronę - to faktycznie - czarna magia dla ciebie.
Co do strony - zmień program. Od tego zacznijmy... np nvu jest w miarę niezły i DARMOWY. Po drugie - przeczytaj linka którego ci podałem wcześniej, szczególnie zainteresuj się www.kurshtml.boo.pl - niestety - bez znajomości html nie da się tworzyć stron.
Po trzecie - na którejś stronie napotkałem na <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0"> - Frontpage? to już lepiej ołówkiem na ekranie....
Przemyśl to menu - czy na pewno musi być aż tyle flasha?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: helios » 18 czerwca 2008, 00:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9) Gecko/2008060309 Firefox/3.0

Na ogół nie korzystam z Flasha i przez to nie mam dostępu do menu na Twojej stronie. Dlatego dobrze by było, gdyby Flash nie był wymagany do nawigacji. Znacznik bgsound to rozwiązanie MS i nie ma tego chyba w żadnej specyfikacji. Lepiej już udostępnij muzykę za pomocą odnośnika. Niektórzy goście mogą nie chcieć słuchać wybranej przez Ciebie muzyki.
helios
 
Posty: 217
Z nami od: 10 sierpnia 2005, 18:15
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: malymb » 18 czerwca 2008, 15:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

dzieki za uwagi i sugestie. przemysle to i postaram sie zmienic program.
Czlowiek uczy sie na błedach :oops: :D
malymb
 


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron
Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: