Witajcie,
w http://www.volvo.pl/ nie działa menu. Zapewne jest winne nieśmiertelne Document.all. Proszę więc kogoś o wiedzy htmlowej i talencie do wyjaśniania o co chodzi, aby przekonał łebmajstra z Volvo, z czym jest problem. Ja niestety mogę być nieprzekonywający, skoro sam nie do końca wiem o co chodzi.
Volvo
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030817 Mozilla Firebird/0.6.1+
mam Cie tristan
Wsparcie document.all nic by nie dalo. Niestety ta strona rozpoznaje Mozille jako ns (Netscape) i serwuje mu document.layers. Czyli jedyna szansa zeby bez zmiany strony Mozilla ja wspierala bylby support modelu DOM NS4 - chcesz tego?
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.3.1) Gecko/20030428
Gandalf pisze:mam Cie tristanWsparcie document.all nic by nie dalo. Niestety ta strona rozpoznaje Mozille jako ns (Netscape) i serwuje mu document.layers. Czyli jedyna szansa zeby bez zmiany strony Mozilla ja wspierala bylby support modelu DOM NS4 - chcesz tego?
Nie wiem, w Doomy nigdy nie grałem
Cholera, nawet nie wiem co jest nie tak z DOM N4... Okazuje się, że są trzy wersje? N4, IE i W3C?
BTW: Na razie to bym chciał, żeby forum Mozi działało. Praktycznie prawie się połączyć nie da
mgr inż. inż. Ja
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5a) Gecko/20030718
tristan pisze:Cholera, nawet nie wiem co jest nie tak z DOM N4... Okazuje się, że są trzy wersje? N4, IE i W3C?
No nie mów, że nie wiedziałeś.
Dwie najczęściej używane metody/kolekcje tych DOMów w tych trzech modelach:
Pobranie referencji na dany obiekt po identyfikatorze:
W3C: document.getElementById(ident)
IE: document.all[ident] albo ident
N4: document.layers[ident] (nie dla wszystkich obiektów)
Pobranie referencji na tablicę obiektów o tym samym znaczniku:
W3C: document.getElementsByTagName(tag)
IE: document.all.tags(tag)
N4: ???
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony