MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

nie działa ctrl-click na nowej stronie WP

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

nie działa ctrl-click na nowej stronie WP

Postautor: wtd » 27 lutego 2009, 09:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020911 Firefox/3.0.6

Czy u Was też nie działa otwieranie linków w nowej karcie na nowej stronie Wirtualnej Polski przy pomocy ctrl-click? Co ciekawe middle-mouse-click działa poprawnie, ale ctrl i lewy przycisk otwiera link w bieżącej karcie.

Fx3, Ubuntu Linux
wtd
 

Postautor: Tomek » 27 lutego 2009, 22:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020911 Ubuntu/8.10 (intrepid) Firefox/3.0.6

hm... dość ciekawe - u mnie pod windowsem są identyczne objawy. Pod ubuntu wszystko działa normalne. Profil, ustawienia, rozszerzenia identyczne.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Grzegorz » 28 lutego 2009, 13:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.0.6) Gecko/2009020911 Ubuntu/8.10 (intrepid) Firefox/3.0.6

A u mnie pod Ubuntu Ctrl+Click również nie działa. Może jakiś skrypt przypisuje inną niż domyśla akcję dla wciśniętego CTRL?
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: Gość » 05 marca 2009, 23:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7

Witam,
Mam ten sam problem.
Czy ktos juz znalazl rozwiazanie bo jest to bardzo denerwujace
Pozdrawiam
Gość
 

Postautor: Grzegorz » 06 marca 2009, 10:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20090303 Shiretoko/3.1b3pre

Nie korzystam z WP. Ale widać, że problem się powtarza, zatem b. prawdopodobne, że jest to defekt po stronie serwera. Należy się skontaktować z obsługą techniczną i powiadomić ich o problemie.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: Tomek » 06 marca 2009, 12:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.6) Gecko/2009022714 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.0.6

Grzegorzu - to wytłumacz to umnie - po sd na obu systemach dokładnie to samo. Pod ubuntu śmiga - pod windą - błąd.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Grzegorz » 06 marca 2009, 13:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1b3pre) Gecko/20090304 Shiretoko/3.1b3pre

Nie znam wytłumaczenia, stąd pomysł, aby skontaktować się z działem technicznym WP.PL.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: wtd » 24 marca 2009, 21:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.7) Gecko/2009030422 Firefox/3.0.7

WP odpowiedziało dwa tygodnie temu i nadal problem istnieje:

Witam,
Dziekuje za zgloszenie.

Jest nam ten problem znany i w najblizszym czasie zostanie rozwiazany.

--
Pozdrawiam
Patrycja Bloch
-----------------------------------
Specjalista ds. obslugi Uzytkownika
Dzial Obslugi Klienta
-----------------------------------
Wirtualna Polska S.A.
-----------------------------------
wtd
 

nie działa ctrl-click

Postautor: lwegrzynski » 18 września 2009, 14:25

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.2; U; pl) Presto/2.2.15 Version/10.00

Problem został już rozwiązany. Dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za długi czas odpowiedzi.

--
Łukasz Węgrzyński-Ścibiorek
lwegrzynski
 


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: