MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Moja własna strona nie wyświetla się poprawnie :(

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Moja własna strona nie wyświetla się poprawnie :(

Postautor: BlackHat » 26 sierpnia 2009, 12:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

Hej,
z początku myślałem, że to wina serwera i skryptu, jednak po dokładnej analizie nie znalazłem żadnych błędów... dlatego też, z początku nie planowałem, ale otworzyłem stronę również w IE...

W efekcie, w IE za każdym razem strona wyświetla się poprawnie.

W FF zdarzają się takie rzeczy:
- brak części grafiki
- strona ładuje się bardzo długo, lub nie ładuje się wcale
- wyskakuje coś takiego:
Obrazek

Dodam też, że przeprowadziłem deinstalację i ponowną instalację FF z importem dodatków i zakładek, wyłącznie.
BlackHat
 
Posty: 2
Z nami od: 26 sierpnia 2009, 12:08

Postautor: Tomek » 26 sierpnia 2009, 12:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

1. No bo masz błąd w 19 linijce kodu - stąd to zamieszanie.
Sprecyzuj swoje pytanie - podaj adres strony.
2. jeśli w ie coś się wyświetla "poprawnie" a w Fx nie - to na 99% są błędy w kodzie
3. nie ten dział - przenoszę.
4. http://mozillapl.org/forum/about-11979.html - tu oczywiście patrzyłeś?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: BlackHat » 26 sierpnia 2009, 14:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

1. Adres strony: http://blog.mrblackhat.pl
2. Validator rzadko kiedy pokazuje strony bez błędów; na pewno nie mam poważnych błędów.

na drugim komputerze, gdzie mam FF, zdaje się, że strona wyświetla się bez zarzutu, ale nie mam tu 99% pewności.
BlackHat
 
Posty: 2
Z nami od: 26 sierpnia 2009, 12:08

Postautor: Grzegorz » 26 sierpnia 2009, 17:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

U mnie się otwiera, ale komunikat który zaprezentowałeś informuje, że próbujesz otworzyć stronę WWW jako application/ocet-stream, a tym na pewno nie jest.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: Tomek » 26 sierpnia 2009, 17:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090803 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.5.1

U mnie też bez problemu otwiera. Błędy faktycznie mało istotne.
Nie bawiłeś się czasem fasterfoxem/pipelingiem?
BlackHat pisze:Dodam też, że przeprowadziłem deinstalację i ponowną instalację FF z importem dodatków i zakładek, wyłącznie.

Możliwe że jakis dodatek coś blokuje/zmienia. Sprawdź na nowym CZYSTYM profilu.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Moja własna strona nie wyświetla się poprawnie :(

Postautor: Młody22912 » 25 marca 2010, 11:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.2) Gecko/20100316 Firefox/3.6.2

Witam.
Moja strona, którą założyłem z kolegami nie wyświetla się poprawnie na Firefoxie. Wygląda to tak:
Obrazek
Próbowałem poprawiać błędy w kodzie ale po poprawie znajduje inne kilka znaków dalej. Dodam, że na IE strona działa poprawnie, a na Operze wyświetla tak samo jak na Firefoxie.
Młody22912
 

Odp: Moja własna strona nie wyświetla się poprawnie :(

Postautor: Tomek » 25 marca 2010, 13:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.2) Gecko/20100323 Namoroka/3.6.2

po pierwsze - podaj adres - naprawdę nikomu nie chce się przepisywać z obrazka.
Po drugie - popraw błędy. Do czasu aż ich nie poprawisz strona ma prawo się wyświetlać nieprawidłowo. Jeśli walidator nie będzie pokazywał błędów, a strona dalej nie będzie się prawidłowo wyświetlać - wtedy będziemy mogli pomóc.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Moja własna strona nie wyświetla się poprawnie :(

Postautor: gamAnonim » 22 maja 2010, 20:54

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.5.24 Version/10.53

Słuchajcie mam ten sam problem....
w internet explorer wszystko dobrze ale np. w firefoksie i w operze obrazki sie wogóle nie wyświetlają. Używam pajączka...
Prosze o odpowiedź
gamAnonim
 

Odp: Moja własna strona nie wyświetla się poprawnie :(

Postautor: dexter » 22 maja 2010, 22:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7

dexter
Moderator
 
Posty: 7978
Z nami od: 02 października 2004, 21:30


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: