MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Youtube.com błąd strony - standardowa diagnostyka nie pomga

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Youtube.com błąd strony - standardowa diagnostyka nie pomga

Postautor: Biedny » 22 marca 2010, 18:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Oto i mój problem:

http://img401.imageshack.us/i/36333546.png/


Zarówno pod IE jak i FF to samo, IE dodaje jeszcze błąd strony:

Webpage error details
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.1)
Timestamp: Sun, 22 Mar 2009 16:34:08 UTC

Message: Object doesn't support this property or method
Line: 72
Char: 3
Code: 0
URI: http://www.youtube.com/

Message: Object expected
Line: 147
Char: 1
Code: 0
URI: http://www.youtube.com/

Message: Object doesn't support this property or method
Line: 2046
Char: 3
Code: 0
URI: http://www.youtube.com/

Message: 'yt.www.thumbnailDelayLoad' is null or not an object
Line: 2342
Char: 3
Code: 0
URI: http://www.youtube.com/



Wszystkie firewalle wyłączane, pamięć, cookie, tempy czyszczone, flash shochkwave najnowsze.... O Co Biega ?!

Łącze się laptopem po wi-fi z pctem i kartą sieciową z accesspointem. Problem zaczął występować po instalacji systemu windows 7. ( a przynajmniej tak sądzę )
Biedny
 

Odp: Youtube.com błąd strony - standardowa diagnostyka nie p

Postautor: Grzegorz » 22 marca 2010, 19:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.3a4pre) Gecko/20100322 Minefield/3.7a4pre

Biedny pisze:Zarówno pod IE jak i FF to samo, IE dodaje jeszcze błąd strony

Jeśli problem dotyczy wszystkich przeglądarek najprawdopodobniej wiąże się z wadliwą konfiguracją systemu lub połączenia internetowego. Szukaj pomocy na forach ogólnokomputerowych. Tutaj zajmujemy się problemami stricte związanymi z oprogramowaniem Mozilli.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: Youtube.com błąd strony - standardowa diagnostyka nie p

Postautor: Biedny » 24 marca 2010, 17:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

Temat do zamknięcia, udało się rozwiązać. Jakby ktoś kiedyś tu trafił w poszukiwaniu rozwiązania podaje stronę :

http://www.google.com/support/forum/p/y ... a85d&hl=en

"Add this line to your windows HOSTS file:

74.125.162.39 static.cache.l.google.com s.ytimg.com

In windows 7 / Vista, it is located in
C:\Windows\System32\drivers\etc

It works! The thanks goes to Megaman for pointing this out!"


Pozdrawiam :)
Biedny
 

Odp: Youtube.com błąd strony - standardowa diagnostyka nie p

Postautor: Tomek » 24 marca 2010, 18:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.2) Gecko/20100323 Namoroka/3.6.2

Wygląda to na jakiś błąd związany z DNS (ale spokojnie - nie dotyczy on ciebie... ale na 99% twojego dostawcy sieci).
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Youtube.com błąd strony - standardowa diagnostyka nie p

Postautor: Gość » 24 marca 2010, 23:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6 (.NET CLR 3.5.30729)

tomasiek pisze:Wygląda to na jakiś błąd związany z DNS (ale spokojnie - nie dotyczy on ciebie... ale na 99% twojego dostawcy sieci).


I tak też czuję, bo i z samym uzyskaniem połączenia internetowego pomiędzy laptopem ( w7 ) a pc'tem ( wxp) są problemy i wyskakuje błąd o uzyskaniu adresu DNS z pc'ta na laptopie ( bez znaczenia czy łączę się po wi-fi czy też kablu ) i trzeba konfigurować sieć z poziomu pc'ta. Dostawcą jest najdroższa TPSA - czytaj neostrada. ( Zmienne ip może jest powodem ? ) Aż tak się nie znam żeby to ocenić... połączenie jest bezpośrednie, nie mam routera.
Gość
 


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: