MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

www.interia.pl

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

www.interia.pl

Postautor: mm » 10 lutego 2004, 11:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Czy tylko mi się warstwy nakładają, czy jest to ogólnie przyjęta strategia interii?
mm

Z nami od: 23 października 2002, 19:23

Postautor: arek(niezalogowany) » 10 lutego 2004, 13:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

U mnie pomogło zmienienie czcionki minimalnej z 12 na 11 (albo odwrotnie, teraz nie moge tego sprawdzic, bo spalil sie moj komputerek :( )
arek(niezalogowany)

Problem z logowaniem w Interii

Postautor: Kondorek » 11 lutego 2005, 11:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217

Niemoge sie zalogować do serwisu poczty przez WWW(np. poczta, randki).
Tuż po podaniu hasła i naciścnięciu OK/zatwierdź/zaloguj sie pokazuje się jeszcze raz ta sama strona logowania(bez żadnych komunikatów).

Natomiast gdy podam nieprawidłowe dane (hasło) to wtedy przeglądarka całkiem prawidłowo wyświetla " Podane dane są nieprawidłowe! ".
Dodam że dzieje się i przy logowanu SSL i zwyczajnym.

Natomiast korzytsając z IE nie ma żadnych problemów.

Prosze o rade jak skłonić Mozillę do korzystania serwisów Interii. Czy problemem jest Mozilla czy Interia ?

Zdaje mi się równierz że dawniej nie miałem tego problemu (w M 1.7.3)

Z poważaniem
Kondorek
Kondorek

Re: Problem z logowaniem w Interii

Postautor: Ludwik » 11 lutego 2005, 12:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0

Kondorek pisze:Niemoge sie zalogować do serwisu poczty przez WWW(np. poczta, randki).

Sprawdź czy masz włączoną obsługę cookies z akceptacią wszystkich ciasteczek, a jeśli tak to czy interia.pl nie jest na liście stron z których ciasteczka nie są przyjmowane.
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: Kondorek » 11 lutego 2005, 14:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217

Wielkie dzięki.
Miałem zaznaczone "Akceptuj ciasteczka pochodzące wyłącznie z serwera z którym nawiązano połącznie".
Widać jest to za ostre ograniczenie (ale w WP.pl działa)

Dziękujący
Kondorek
Kondorek

Postautor: EDO » 13 lutego 2005, 18:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

W któryms z serwisów cos obok teledyski w menu na interii wypisuje komunikat ze trzeba do przegladania uzyc MSIE i nie wchodzi dalej

Poza tym (zeby nie zakładac innych tematów):
www.gks.katowice.pl - na samej górze jest menu wyswietlane w IE, a FF nie wyswietla go

http://www.sfd.pl/ - na tej stronce wyskoczył mi komunikat (w mozilli FF) że aby poprawnie wyswietlać strone trzeba zainstalowac IE 6.0 lub nowszą.
EDO

Postautor: Olhado/256 » 13 lutego 2005, 19:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

EDO pisze:W któryms z serwisów cos obok teledyski w menu na interii wypisuje komunikat ze trzeba do przegladania uzyc MSIE i nie wchodzi dalej

Niestety nasza forumowa wróżka leży w szpitalu z powodu przemęczenia i będziesz musiał nam podać adres :)
EDO pisze:Poza tym (zeby nie zakładac innych tematów):
www.gks.katowice.pl - na samej górze jest menu wyswietlane w IE, a FF nie wyswietla go

Potwierdzam. Zgłoś webmasterowi, a jeśli cię oleje - do Osiołków.
EDO pisze:http://www.sfd.pl/ - na tej stronce wyskoczył mi komunikat (w mozilli FF) że aby poprawnie wyswietlać strone trzeba zainstalowac IE 6.0 lub nowszą.

http://osiolki.net/osiolek/sfd
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony