Przerobiłem jedną stronę na XHTML 1.1 (nie zależy mi na wyświetlaniu jej w IE) i chciałem umieścić pliki na serwerze bezpłatnych kont www na Interia.pl. Pliki mają MIME application/xhtml+xml Niestety na tych kontach pliki są intepretowane jako text/html. Problem nie występuje na kontach płatnych. Wysłałem im kilka maili z prośbą o rozwiązanie problemu, zapytali o szczegóły i kontakt się urwał. Jest dla mnie zrozumiałe, że na bezpłatnych kontach nie działa u nich php czy cgi, no ale xhtml? Zmagał się już ktoś z Interią w tej kwestii? Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? (Wpisy w pliku .htaccess są ignorowane)
Akurat w tym wypadku nie chcę zmieniać XHTML 1.1 na XHTML Scrict 1.0 i MIME na text/html, bo strona ma mieć status eksperymentalny.
Interia, konta www i MIME application/xhtml+xml
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Interia, konta www i MIME application/xhtml+xml
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
Problem został rozwiązany. Interia dodała odpowiedni wpis na serwerze. Dziękuję
A tak BTW: budowanie strony z technicznego puntku widzenia w ten sposób:
jest w porządku. A jak takie zagnieżdżanie wpływa na szybkość ładowania się strony i czy są lepsze rozwiązania?
A tak BTW: budowanie strony z technicznego puntku widzenia w ten sposób:
- Kod: Zaznacz cały
<div id="cos_glownego">
<div id="np_jakas_kolumna">
</div>
<div id="np_durga_kolumna">
</div>
</div>
jest w porządku. A jak takie zagnieżdżanie wpływa na szybkość ładowania się strony i czy są lepsze rozwiązania?
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony