Oto testcase: http://przepla.republika.pl/testcase.html
Z jakichś nieznanych mi przyczyn jeśli wokół div jest niezerowy border, to cały ten block przyjmuje zdefiniowany kolor tła. Jeśli bordera nie ma, koloru tła nie ma.
Bug w Gecko, czy źle rozumiem pojęcie backgroundu dla diva?
Divy, background i Mozilla
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Divy, background i Mozilla
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040410 Webphoenix/0.8.0+ (Firefox/0.8.0+ rebrand)
<i>When in doubt, go to the library.</i> - Ron Weasley (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
- przepla
- Z nami od: 26 kwietnia 2003, 22:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
- Kod: Zaznacz cały
<div style="border: 1px solid ; background: red none repeat scroll 0%; -moz-background-clip: initial; -moz-background-origin: initial; -moz-background-inline-policy: initial;">
Dlaczego tego nie ma w podglądzie a po zgraniu na dysk jest? Podgląd w Firefoksie jakoś obrabia kod, tak? I co oznaczają te -moz... (to jest tylkoi dla gecko, prawda?)
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; en-US; rv:1.7b) Gecko/20040421
Kiedy próbuję to zapisać, pojawia mi się komunikat o tytule Download Error, a treść tytułu to www.mozilla.org
W wyświetlaniu źródła przez Mozillę są nawet różnice między ctrl+u, a zaznaczeniem kawałka i "pokaż źródło zaznaczenia", ten sam kawełek kodu w jednym i drugim przypadku wygląda inaczej, więc różnica po zapisaniu mnie nie dziwi.
To jest jakaś ukryta właściwość Mozilli, czy co?
W wyświetlaniu źródła przez Mozillę są nawet różnice między ctrl+u, a zaznaczeniem kawałka i "pokaż źródło zaznaczenia", ten sam kawełek kodu w jednym i drugim przypadku wygląda inaczej, więc różnica po zapisaniu mnie nie dziwi.
To jest jakaś ukryta właściwość Mozilli, czy co?
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony