MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

CSS i "zapsz dokument docelowy"

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

CSS i "zapsz dokument docelowy"

Postautor: klimek » 22 sierpnia 2004, 17:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

to w zasadzie dwa rozne pytania.

1. w definicji CSS za pomocą font-size: można zdefinować wysokość fontów, ale ... w tagach <input> ustawienie to nie działa kiedy strone oglądam mozillą, a w ie jest wszystko ok. czy w związku z tym ja coś robie źle, czy raczej mozilla źle to obsługuje?

2. jak zapisuje pliki video (avi, mpg) poprzez klikniecie myszka i "zapisz dokument docelowy" w 90% przypadkow dokument nie daje sie przeczytac. jaki moze byc powód?

pozdrawiam.
klimek

Re: CSS i "zapsz dokument docelowy"

Postautor: Domel » 22 sierpnia 2004, 20:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

klimek pisze:1. w definicji CSS za pomocą font-size: można zdefinować wysokość fontów, ale ... w tagach <input> ustawienie to nie działa kiedy strone oglądam mozillą, a w ie jest wszystko ok. czy w związku z tym ja coś robie źle, czy raczej mozilla źle to obsługuje?

Tak to blad Mozilli. Poszukaj na bugzilli

klimek pisze:2. jak zapisuje pliki video (avi, mpg) poprzez klikniecie myszka i "zapisz dokument docelowy" w 90% przypadkow dokument nie daje sie przeczytac. jaki moze byc powód?

A to raczej nie blad ;) Podaj przyklad strony na ktorej tak sie dzieje.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: klimek » 22 sierpnia 2004, 22:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

2. jak zapisuje pliki video (avi, mpg) poprzez klikniecie myszka i "zapisz dokument docelowy" w 90% przypadkow dokument nie daje sie >przeczytac. aki moze byc powód?

A to raczej nie blad Podaj przyklad strony na ktorej tak sie dzieje.

hm... gdyby to byla kwestia strony, to bym rozumial, ale mi sie to dzieje dosc losowo... juz myslalem, ze jak cos innego rownoczesnie sciagam to sie to robi (ale wsumie niewiem dlaczego mialo by), ale jak tylko mozilla dziala i nia sciagam to sie tak psuje, dotego stopnia, ze raz na 3 lub 4 razy.
na ie, dziala to bez problemow.....
klimek

Postautor: Domel » 23 sierpnia 2004, 11:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

klimek pisze:hm... gdyby to byla kwestia strony, to bym rozumial, ale mi sie to dzieje dosc losowo... j

OK, to ja rozumiem ale nie rozumiem stwierdzenia "jak zapisuje pliki video (avi, mpg)". Chodzi o linki do nich?
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Wróć do Standardy WWW i źle działające strony