Odinstalowywanie dodatkow
Moderator: Pomocy?!
Odinstalowywanie dodatkow
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8 (gazella)
- Domel_z_gazelli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
A co to za dodatek ?
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8 (gazella)
lenrock pisze:A co to za dodatek ?
No wlasnie nawet nie pamietam, co na "a" bylo i wersja 0.1 i nie mylo z *.mozdev.org tylko tyle pamietam
No OK, teraz rozlozylem juz zupelnie Mozille. Plan mam taki: wyczyscic katalog z programem (chwilowo usunac profil, ktory raczej nie zawiera bledow). Zainstalowac na nowo wszystko i przeniesc takie rzeczy jak maile i zakladki, tylko pytanie jak pogodzic nowa Mozille ze starym profilem (ona oczekuje profilu o konfiguracji mocno ubozszej niz ta ktora znajduje sie w starym profilu). Efektem takiej podmianki, mam calkowity zwis Mozili i i schemat nie wyglada dobrze
Jakies pomysly...?
- Domel_z_gazelli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8
- lenrock
- Moderator
lenrock pisze:Zrób kopie Mozilla Backup , wykasuj mozille zainstaluj jeszcze raz a potem przywróć , jezeli ten feralny dodatek zainstalował sie do profilu to Backup tego i tak nie zachowa.
Nie, nie i jeszcze raz nie
- Domel_z_gazelli
- lenrock
- Moderator
lenrock pisze:skoro dodatek tkwi w programie to najlepiej jak byś miał xpi tego dodatku to można by łatwo ustalic co on zrobił dzięki install.js. skoro go nie ma to w chrome/installed-chrome.txt trzeba zobaczyć co on zarejestrował , i jakimś programem co potrafi przeszukiwać także archiwa (np Total commander) wyszukać wszystkie składniki jakie się zainstalowały.
Lenrock, juz za pozno!!! Przeciez mowie ze juz sam zamotalem i zamiast naprawic rozwalilem. Wiec nie mow i o dodatku to juz bylo minelo, powiedz lepiej jak przeniesc stary profil na nowa Mozille, tak aby to wszystko zadzialalo. (Bo jak napisalem wyzej nie dziala). Jeszcze raz powtarzam chodzi mi o minimum czyli zakladki i maile (akurat zakladki to jasna sprawa bo plik bookmarks.html trzeba zastapic o tyle maile maja jakies wpisy i nie wiem dokladnie gdzie, a przyznam ze eksperymentowanie juz mi sie nudzi...).
- Domel_z_gazelli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040113
Schemat jest taki:
- zakladasz nowy profil
- zakladasz konta pocztowe ale NIE ODBIERASZ poczty
- zamykasz mozi i kopiujesz pliki z poczta
- kasujesz pliki z indeksami od tej poczty
- sprawdzasz czy widac poczte, ewentualeni porzadkujesz foldery
- jesli dziala odbierasz poczte
Robie to raz na jakis czas, czasami u siebie, czsciej u znajomych ktorym pomagam doprowadzac komputer do stanu uzywalnosci po rozbych eksperymentach
Jedno co mi nie pasuje to to, ze powyzsze napewno wiesz wiec pewnie problem mezy gdzie indziej tylko sie nie rozumiemy
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
- lenrock
- Moderator
- Domel_z_gazelli
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040207 Firefox/0.8
1. stracisz ustawienia kont, bo ta\e sa w prefs.js (i byc moze gdzies jescze)
2. stracisz grupy dyskusyjne (znaczniki przeczytanych wiadomosci) kiedys udalo mi sie je przeniesc, ale pozniej i tak grupy dzialy dziwnie wiec od tego czasu w razie przesiadki to olewam
3. poczta sie przeniesie ... nie ma innego wyjscia
Jesli cos nie idzie to zrob tak:
- Zaloz nowe konto
- utworz folder w inbox na przyklad inbox/OLD
- zamknij mozi
- W profiles\nazwa profilu\krzacki\<ail\nazwa konta\Inbox.sbd\ przekopiuj pliki ze stara poczta, ale bez plikow *.msf
- odpal Mozi i zobacz czy widzisz te foldery powinienes miec cos w stylu:
- Kod: Zaznacz cały
Inbox\
OLD\
Inbox\
Inne foldery strej poczty\
Jesli zadziala mozesz (juz mozilla) przeniesc stara poczte do nowych folderow, albo zostawic ja gdzie jest.
TO MUSI DZIALAC! Robilem tak dziesiatki razy ... nigdy w zyciu nie uzylem zadnego Mozilla Backup ... Backup profilu robie za pomoca 7Zipa, a kiedys RAR'a i nigdy nie stracilem nawet jednego listu a mam ich ciugewa kilka tysiecy w profilu
P.S. <joke mode=on> Jesli si enie uda zaloguj sie jako Domel na forum bo przestane wierzyc ze Ty to Ty i zaczne podejzewac ze ktos sie podszywa
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
wariat pisze:P.S. <joke mode=on> Jesli si enie uda zaloguj sie jako Domel na forum bo przestane wierzyc ze Ty to Ty i zaczne podejzewac ze ktos sie podszywa</joke mode>
Mowisz masz
PS. Dzieki wszystkim.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite