MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Rozszerzenie Karty 0.16.1

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Rozszerzenie Karty 0.16.1

Postautor: Gość » 17 kwietnia 2005, 15:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050319

Witam!
Chcę zainstalować rozszerzenie "karty" dla mozilli i niestety nic z tego. Niby poprawnie sie instaluje ale...
w katalogu mozilla.org\mozillz\Chrome nie ma pliku "cards.jar" i w pliku installed-chrome.txt nie pojawiają się nowe wpisy. Tak jest jak instaluję z www.
Po pobraniu pluginu na dysk sytuacja ta sama. Zainstalowałem za to ( poprawnie ) wtyczkę deinstalatora. Nie widać w nim pozycji do odinstalowania rozszerzenia kart które niby instalują się poprawnie.
Gość
 

Postautor: piecu » 17 kwietnia 2005, 17:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

Rozszerzenie nie powinno ci się zainstalować do katalogu programu, tylko do katalogu profilu. To tam go powinieneś poszukać.

http://mozillapl.org/pomoc/Pliki_w_profilach
Bartosz Piec
piecu
Moderator
 
Posty: 809
Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Gość » 17 kwietnia 2005, 21:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.6) Gecko/20050319

A jednak ! Zainstalowało się do katalogu programu. Ale i tak nic to nie zmienia :( Jest plik cards.jar w ...\mozilla\chrome , są wpisy w installed-chrome.txt , ale nadal nie ma możliwości uruchomienia tych kart. Ni ma żadnego wejścia to tego rozszerzenia, ani nic czym by można było uruchomić je.
Gość
 

Postautor: Gość » 18 kwietnia 2005, 13:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.6) Gecko/20050319

Po wielu próbach deinstalacji i instalacji (również samej mozilli) wreszcie rozszerzenie zainstalowało się całkowicie poprawnie. Dojście do kart pojawiło się w rozwijanym menu "Okno".
Być może problemem było to , iż aktualną wersję mozilli instalowałem na poprzednią. Po odinstalowaniu i posprzątaniu wszystkich pozostałości ponowna instalacja przyniosła pozytywne skutki.
Dzięki za próbe pomocy.
PS.
Piszę jako gość bo forum nie bardzo chce mnie zalogować , tzn. zaloguje , ale po kilku przejściach z tematu do tematu wylogowuje tak samo z siebie. Również gdy napiszę coś będąc zalogowanym wiadomość zostaje już wysłana jako gość.
Wiem że ten broblem jest już nie do tego działu , ale może ktoś podpowie cos.
Gość
 

Postautor: piecu » 18 kwietnia 2005, 13:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050317 Firefox/1.0.2

Anonymous pisze:Piszę jako gość bo forum nie bardzo chce mnie zalogować , tzn. zaloguje , ale po kilku przejściach z tematu do tematu wylogowuje tak samo z siebie.

Może powinieneś zaznaczyć "pamiętaj hasło" (albo jakoś tak) przy logowaniu? Albo masz coś nie tak z ciasteczkami?
Bartosz Piec
piecu
Moderator
 
Posty: 809
Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: