Wznawianie zerwanego downloadu
Moderator: Pomocy?!
Wznawianie zerwanego downloadu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
Przy okazji chciałbym zapytać czy można w mozilli włączyć taki sposób wyszukiwania na stronie przez ctrl+F jak w Firefoksie oraz czy istnieje możliwość przesuwania paneli metodą drag&drop. Nie udało mi się znaleźć takich rozszerzeń do zwykłej mozilli.
- Walen
Re: Wznawianie zerwanego downloadu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0
Walen pisze:czy można w mozilli włączyć taki sposób wyszukiwania na stronie przez ctrl+F jak w Firefoksie
Nie przez Ctrl+F, ale przez / (slasz). No i nie pokazuje się żaden pasek na dole - po prostu szuka. (/ działa też w FF).
Walen pisze:czy istnieje możliwość przesuwania paneli metodą drag&drop.
Dopiero w Seamonkey (czyli Mozilli 1.8 ).

- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
Kurde jak miło dowiedzieć się, że istnieje fajny feature w programie którego używasz od zawsze.Nie przez Ctrl+F, ale przez / (slasz). No i nie pokazuje się żaden pasek na dole - po prostu szuka. (/ działa też w FF).

Czyli nie ma takich modów do v1.7? Szkoda. Jeszcze się nie zdecydowałem na przesiadkę na małpkę.Dopiero w Seamonkey (czyli Mozilli 1.8 ).
A przy okazji jak dokładnie działa download w mozilli po zamknięciu menedżera pobierania plików? Download sie urywa czy nie bo miałem juz obie sytuacje.
- Walen
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.2) Gecko/20060314 SeaMonkey/1.0

- jamci
Domyślnie (przynajmniej u mnie) działa to tylko dla odnośników. O tym wiedziałem ale chodziło mi o wyszukiwanie zwykłego tekstu. Może po edycji jakiejś flagi będzie to działało też dla tekstu. Ale mnie zupełnie (no prawie) satysfakcjonuje metoda z "/".jamci pisze:przecie nic nie trzeba wklepywac, klika sie na strone i pisze dany ciag znakow. automatycznie sie wyszukuje i podwietla najblizszy znaleziony ciag znakow, pozniej do nastepnych przechodzi f3. to juz bylo od daaaawien dawna. inne szukanie to przez ctrl+f... ale kto by tam sie bawil w kombinacje klawiszy
- Walen
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.2) Gecko/20060314 SeaMonkey/1.0

tak czy inaczej przepraszam za wprowadzanie w blad

- Walen
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0 Mnenhy/0.7.3.0
Tam są ustawienia, aby szukać nie tylko odnośników (conajmniej w SM 1.0)
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite