MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firebird i Modern

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Firebird i Modern

Postautor: dls » 11 czerwca 2003, 18:35

Przeglądarka: -

Dostosowałem schemat modern do Firebirda. Wygląda to tak:

Obrazek

- jak ktoś ma ochotę zapraszma do pobrania tutaj.
Skórka ma jeszcze kilka znanych mi bugów, za jakiś czas w wolnej chwili je poprawie.
dls

Z nami od: 12 maja 2002, 20:12

Re: Firebird i Modern

Postautor: KLAPEK » 11 czerwca 2003, 18:52

dls pisze:Dostosowałem schemat modern do Firebirda. Wygląda to tak:

Obrazek

Skórka ma jeszcze kilka znanych mi bugów, za jakiś czas w wolnej chwili je poprawie.

Tak, tak, tak :lol:
Biorę i już ściągam (chociaż nie używam Fb to jak wejdzie do 1.5 to już będę miał odpowiednią tj. jedyną właściwą ;) skórkę 8) )

---
zainstalowałem sobie i... wygląda super :lol:
---
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: klik » 11 czerwca 2003, 22:49

klik

Postautor: mm » 11 czerwca 2003, 23:02

klik pisze:http://texturizer.net/firebird/themes.html#Phoenity%20Modern

To naprawde nie to samo ;)

Tam powinien znalesc sie jak najszybciej schemat dls-a - przeslij im go - wiecej ludzi skozysta :)

Sam sie zastanawialem czy sie tym nie zajca... ale czasu jak na lekarstwo ;)
mm

Z nami od: 23 października 2002, 19:23

Postautor: Gość » 11 czerwca 2003, 23:10

dls pisze:Skórka ma jeszcze kilka znanych mi bugów, za jakiś czas w wolnej chwili je poprawie.

skoro masz zamiar poprawiac.. to mam propozycje .. moze dalo by sie zmniejszyc troszeczke wysokosc paneli i paskow toolbar.. np w bluemonkey mam wrazenie ze wszystko jest wazsze a co za tym idzie wiecej miejsca na strone..

mam tez nadzieje ze probowales wlaczyc full screen.. dziwnie wyglada w prawym gornym rogu ;)
Gość

Postautor: Pitreck » 11 czerwca 2003, 23:19

dls pisze:Dostosowałem schemat modern do Firebirda. Wygląda to tak:

Obrazek

Hallelujah.
You're my savior. My own personal Jesus Christ. :)

PS. "Go" sie troche wyklada. Przydaly by sie tez wieksze ikonki do wyboru(jak na razie jest tylko wersja Small, brak Normal). A tak poza w/w i F11 nie mam zadnych zastrzezen :)
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
Pitreck
Moderator

Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17

Postautor: dls » 12 czerwca 2003, 02:27

Fajnie, że wam się podoba. :D
Dla mnie brak schematu "Modern" dla FireBirda był największą jego wadą :wink:
Wiem, że istnieje Phoenity Modern, ale ikonki w nim użyte zadają gwałt całej urodzie Moderna. Zrobiłem więc swoje - mam nadzieję że bliższe estetyce oryginału.

Błędy o których wiem to:
    - porażka w FullScreen,
    - guzik "Go" przystosowany tylko do górnej belki
    - problem z guzikiem tekstowym na górnych belkach (to można zauważyć po zainstalowaniu dodatku WebDeveloper i przy próbie przeniesienia guzika z dodatkowego paska na górny)
    /dziwne - teraz mam już dobrze - może to tylko efekt przy uaktualnieniu wersji/
    - brak przycisków rozmiarze normalnym
    - bylejakie ikony w "preferancjach"

Pierwsze trzy błędy naprawie dziś albo jutro, resztą pobawie się później.
Jak są jeszcze jakieś inne krytyczne bugi prosze o info.
dls

Postautor: marcoos » 12 czerwca 2003, 07:59

Przycisk "Reload" się nie podświetla po najechaniu myszą.

A poza tym - świetna robota. :)
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Pitreck » 12 czerwca 2003, 13:39

dls pisze:Dla mnie brak schematu "Modern" dla FireBirda był największą jego wadą :wink:

Nie tylko dla ciebie ;)
Mnie brakowalo jeszcze:
    - Close Other Tabs(tymczasowo mam odpowiedni Extension)
    - Offline w Menu File(bedzie w MFb 0.7)
dls pisze:Wiem, że istnieje Phoenity Modern, ale ikonki w nim użyte zadają gwałt całej urodzie Moderna. Zrobiłem więc swoje - mam nadzieję że bliższe estetyce oryginału.

Ja bym powiedzial ze nie blizsze a takie same :)

dls pisze:Błędy o których wiem to:
    - bylejakie ikony w "preferancjach"

Nie wiem o co ci chodzi, mnie tam sie one podobaja :)
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
Pitreck
Moderator

Postautor: lenrock » 12 czerwca 2003, 14:19

Bardzo dobry schemat czekam na wersję finalną i sądzę że miłośnicy firebirda na świecie również

Pitreck pisze:- Offline w Menu File(bedzie w MFb 0.7)

A próbowałeś może zrobić odpowiedni guzik w prefbarze ??
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: emdej » 12 czerwca 2003, 16:39

nareszcie bede mogl uzywac FireBirda.....
pozdrawiam serdecznie, emdej
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
emdej

Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40

Postautor: Pitreck » 12 czerwca 2003, 23:05

lenrock pisze:

Sorry, ale nie za bardzo czaje o czym mowisz....
Pitreck
Moderator

Postautor: Adrianer » 12 czerwca 2003, 23:18

mm pisze:Sam sie zastanawialem czy sie tym nie zajca... ale czasu jak na lekarstwo ;)

wiesz co, ja nie tylko się zastanawiałem, ale wczoraj nawet zrobiłem przymiarki do zrobienia tego :) Ale jak widze, nie musze tego na szczęście robić :P Za to przystosuje sobie schemat GrayModern (bo tego używam) do Firebirda :D
Adrianer
Moderator

Z nami od: 15 maja 2002, 17:37

Postautor: lenrock » 12 czerwca 2003, 23:21

Pitreck pisze:
lenrock pisze:

Sorry, ale nie za bardzo czaje o czym mowisz....

Preference toolbar ma możliwość tworzenia nowych guzików , nie wiem niestety jaka funkcją się włącza tryb offline , ale jeżeli już byś gdzieś to wyśledził to zamiast zmieniać wygląd całego programu łatwiej wykorzystać prefbara wejśc w ustawienia jego (w firebirdzie trzeba na razie robić to trochę niewygodnie z adresu chrome://communicator/content/pref/pref.xul ) znaleść możliwość dorabiania nowych guzików "new item" > button dać jakąs nazwę iw zapisku onclick dać funkcję jaką będzie wywoływało wciśnięcie tego guzika ;ja sobie zrobiłem dla przykładu taki nowy guzik z funkcją runSpiderZilla() a ty potrzebujesz znaleść funkcję włączającą tryb offline z mozilli , jak ci się nie uda lub nie chce ci się w to bawić to poczekasz do wersji 0.7 i tyle ;-)
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Wersja poprawiona

Postautor: dls » 12 czerwca 2003, 23:33

Zrobiłem kilka poprawek do schematu:
- poprawiony fullscreen
- guzik "Go" wygląda dobrze również na dolnej belce
- guzik "Reload" już się podświetla.

Zapraszam do pobrania tutaj.
Resztą będę bawił się później.
dls

Postautor: marcoos » 13 czerwca 2003, 07:50

Jeśli mogę jeszcze coś zasugerować...

Przycisk "Home" w Firebirdzie siedzi w innym miejscu niż w SeaMonkey. W SM jest on na pasku zakładek osobistych, w Fb - na pasku narzędzi (jeśli ktoś go doda przez opcję dostosowywania paska narzędzi) - i w tym wypadku dobrze by było, gdyby ten przycisk Home nie był samą ikonką domu, ale był na takim kółku jak przycisk Back czy Forward. ;)

Aha, naprawdę powinieneś to podesłać do http://texturizer.net/firebird ;))
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: emdej » 13 czerwca 2003, 09:18

niby ok, ale od poczatku cos mi nie pasowalo i juz wiem !
te ikony, to wszystko.... to jest za male ! w SM bylo wieksze i do tego jestem przyzwyczajony, moze sie czepiam, ale na prawde SM Modern mi sie podoba :)
pozdrawiam serdecznie, emdej
Czasami dochodzę do wniosku, że ludzie są ogólnie głupi. Dziwnym trafem przytrafia mi się to gdy myślę o dwóch tematach, polityce i przeglądarkach :/ (by qviri)
JID: emdej@jabber.org | gg: 17344
emdej

Z nami od: 03 lipca 2002, 13:40

Postautor: KLAPEK » 13 czerwca 2003, 09:34

emdej pisze:niby ok, ale od poczatku cos mi nie pasowalo i juz wiem !
te ikony, to wszystko.... to jest za male ! w SM bylo wieksze i do tego jestem przyzwyczajony, moze sie czepiam, ale na prawde SM Modern mi sie podoba :)

Zgadzam się, dobrze by było, żeby był także dostępny zestaw ikon standardowych, nie tylko małych.
Ale tak poza tym świetna robota 8) i wreszcie może sie da uzywać FB [dla oka oczywiście ;) ]
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: nikdo » 13 czerwca 2003, 11:17

super sprawa :D
(na Px 0.4 też działa :-))

wadim

Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
nikdo

Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30

Postautor: Pitreck » 13 czerwca 2003, 12:06

lenrock pisze:Preference toolbar ma możliwość tworzenia nowych guzików , nie wiem niestety jaka funkcją się włącza tryb offline , ale jeżeli już byś gdzieś to wyśledził to zamiast zmieniać wygląd całego programu łatwiej wykorzystać prefbara wejśc w ustawienia jego (w firebirdzie trzeba na razie robić to trochę niewygodnie z adresu chrome://communicator/content/pref/pref.xul ) znaleść możliwość dorabiania nowych guzików "new item" > button dać jakąs nazwę iw zapisku onclick dać funkcję jaką będzie wywoływało wciśnięcie tego guzika ;ja sobie zrobiłem dla przykładu taki nowy guzik z funkcją runSpiderZilla() a ty potrzebujesz znaleść funkcję włączającą tryb offline z mozilli , jak ci się nie uda lub nie chce ci się w to bawić to poczekasz do wersji 0.7 i tyle ;-)

Aha, THX ale to chyba za wysoka dla mnie poprzeczka. Poczekam na MFb 0.7(te ~10 dni jakos wytrzymam) :)
Pitreck
Moderator

Następna

Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite