Zainstalowałem Seamonkey 2.0.4 i oprócz zadowolenia z programu mam kilka pytań.
1. Chciałbym aby pasek kart był na dole, a nie na górze. Czy jest to wykonalne? Jeśli tak, to jak?
2. Chciałbym również aby pasek kart był wielorzędowy. W momencie otwarcia wielu kart (nie pamiętam dokładnie, ale już około 40 - 50) nie dość, że zupełnie nie wiadomo jaka strona jest na jakiej karcie, to (co ważniejsze!) nie ma dostępu myszką do nowych kart, bo otwierają się gdzieś "za ekranem" z prawej strony. To niedorzeczne. Co zrobić, aby po przekroczeniu np. 16 kart tworzyła się nowa linijka (tak jak np. w Avant Browserze?)
3. Czy można (znów przywołam jako przykład przeglądarkę Avant Browser) przełączać się pomiędzy otwartymi kartami kółkiem myszy, trzymając wciśnięty PPM? To takie wygodne, że aż niemożliwe, że tego nie ma. A może jest?
4. Sprawa ostatnia: po zamknięciu karty chciałbym, aby przeglądarka wracała do karty poprzednio oglądanej, a nie do jakiejś innej (chyba nieoglądanej, albo tej obok, jeśli wszystkie były oglądane). Jak to zmienić?
Bardzo proszę o rady, bo przeglądarka naprawdę mi się podoba a nie chciałbym z niej rezygnować z powodu tych niedogodności.