MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Buttons

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Buttons

Postautor: Stef » 13 maja 2004, 14:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Mam problem z instalacją dodatku buttons na polskich wersjach thunderbirda.
Niby instaluje się poprawnie, jest komunikat że się udało ale po restarcie nie mogę dodać żadnych przycisków. Jedynymi objawami obecności dodatku jest okienko dodatków (narzędzia=>opcje=>dodatki) oraz pojawiający się na dole okna programu pasek z czerwonym tekstem:
"..........<toolbarbutton class="toolbarbutton-1" id="RealPreviousMessage"".
Sprawdziłem już wersję angielską i tam się nie kopie, z offlinem też nie.
Niestety zależy mi na wersji PL.
Problem zauważyłem na n!kurierze 0.4 i testowych wydaniach thunderbirda 0.6pl-Pl.
Czy ktoś się orientuje jak to wyprostować??
Stef
Stef
Moderator
 
Posty: 3468
Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05

Postautor: nikdo » 13 maja 2004, 14:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

a słynny plik xul.mfl z katalogu profilu próbowałeś usuwać po instalacji? (przed ponownym uruchomieniem Tb)

nikdo

Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
nikdo
 
Posty: 421
Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30
Lokalizacja: rybnik

Postautor: Stef » 13 maja 2004, 14:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Właśnie spróbowałem, nic to nie zmienia... przynajmniej zauważalnie.
Dodatek zainstalowalem w profilu, na czystym tb0.6rc4, na czystym profilu.
Pozdrawiam
Stef
Stef
Moderator
 
Posty: 3468
Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05

Postautor: nikdo » 14 maja 2004, 10:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

no to może jeszcze spróbuj:
- zainstalować do katalogu Tb (o ile ten dodatek na to pozwala)
- sprawdzić w pliku chrome/chrome.rdf w profilu wpisy dotyczące tego dodatku, czy przypadkiem fragmenty "selectedLocale" nie pokazują pl-PL (ten dodatek ma polską wersję?)

jeśli mieszasz w chrome.rdf w profilu to lepiej zachowaj kopię lub próbuj na innym profilu...

Za każdym razem gdy coś zmieniasz to warto też wywalić tego xul.mfl

nikdo

Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
nikdo
 
Posty: 421
Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30
Lokalizacja: rybnik

Postautor: Pitreck » 14 maja 2004, 11:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20040429 Firefox/0.8.0+ (Pitreck)

nikdo pisze:ten dodatek ma polską wersję?


Szybkie sprawdzenie systemy Wiki, forum dla ciebie .net, nie ma.
Angielskich wersji dodatkow nie powinno sie instalowac na polskie wersje programow, bo niestety takie sa tego skutki. Ale jesli ktos musi, to znam na to 2 obejscia. Pierwsze, to podmiana wpisow w {katalog instalacji Thunderbirda}\chrome\chrome.rdf. Tam gdzie jest buttons.jar \locale\pl-PL na
en-US. Drugi sposob jest dzialaniem na odwrot, w {katalog instalacji Thunderbirda}\chrome\buttons.jar zastepujemy katalog locale\en-US katalogiem pl-PL.

A ja pozdrawiam Stefa, ktory zdaje sie prowadzil ze mna korespondencje pod pseudonimem Zdan :)
"Zaczyna się nowy wyścig, ale starzy gracze jeszcze nie umieją zrozumieć, że toczyć się on będzie na zupełnie innym poziomie. Idzie tsunami, a niektórzy dalej zapatrzeni w ziemie stawiają na plaży zamki z piasku i kłócą się, czyj większy..." - Gandalf
Pitreck
Moderator
 
Posty: 1163
Z nami od: 28 listopada 2002, 20:17
Lokalizacja: Wa-wa

Postautor: Stef » 15 maja 2004, 17:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Próbowałem wszystkich wariantów podmieniania,
nie dało to niestety rezultatu. Brak mi zapewne wiedzy
i umiejętności- bo rzecz na pewno da się zrobić .
Obejdę się jakos bez tego dodatku.
Dzięki za pomoc.
Pitreck- pierwszy raz mam przyjemność, Zdan to nie ja.
Stef
Stef
Moderator
 
Posty: 3468
Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05

Postautor: Lupus » 20 lipca 2004, 18:45

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) Opera 7.50 [pl]

Mam ten sam problem. Szkoda, że nikt się nie zdecydował na spolszczenie tego dodatku :( :(
Lupus
 

Postautor: Mike4 » 08 października 2004, 02:06

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98) Opera 7.50 [pl]

Szkoda.
Mike4
 

Postautor: czappel » 29 listopada 2004, 10:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Tym bardziej szkoda, ze uzywac sie tego dalo. Do dzis uzywalem thunderbirda 0.8 PL i buttons!! chodzil OK, wywalilem i zainstalowalem o.9 PL - i koniec. Blad opisany przez Stefa. Zainstalowalem gesty, domapowalem sobie przegladanie nastepnej wioadomosci (niezalenie od tego, czy jest przeczytana, czy nie - dla mnie to glowna atrakcja buttons!!) ale ta machanina to nie to samo... Moze jakis biegly spolszczacz dodatkow sie zlituje nad narodem...
czappel
 


Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: