Problem z Tabbrowser Extension PL - nie otwiera nowych panel
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem z Tabbrowser Extension PL - nie otwiera nowych panel
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Nie otwiera mi się okno/panel po kliknięciu na powiększeniach obrazków zamieszczonych w newsach na http://newsroom.chip.pl/ (tych oznaczonych małymi plusami), np. tutaj http://newsroom.chip.pl/news_117606.html Co ciekawe w artykułach archiwalnych z czasopisma już się otwierają (może mają inny kod JavaScript?).
Ktoś wie, jak poprawić konfigurację Tabbrowsera? Używam najnowszej wersji (jak na dziś) z Polskej Bazy Rozszerzeń.
Ktoś wie, jak poprawić konfigurację Tabbrowsera? Używam najnowszej wersji (jak na dziś) z Polskej Bazy Rozszerzeń.
- psz
- Z nami od: 12 listopada 2004, 11:08
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041217
Szczerze mówiąc ja w mojej mozilli widzę tylko dwa plusiki: Pod newsem w opcjach: Wstecz i Do góry. Nie wiem, może to wina mojej przeglądarki..?
Jeżeli nie działa coś to musisz bardzo dokładnie sprawdzić wszystkie ustawienia, a w szczególności "Zaawansowane". ustawienia tego roaszerzeniai są dosyć bogate i łatwo coś przeoczyć.
Z drugiej strony może to być jakiś błąd.
Otóż ja mam taki problem z tym rozszerzeniem..[/url]
Jeżeli nie działa coś to musisz bardzo dokładnie sprawdzić wszystkie ustawienia, a w szczególności "Zaawansowane". ustawienia tego roaszerzeniai są dosyć bogate i łatwo coś przeoczyć.
Z drugiej strony może to być jakiś błąd.
Otóż ja mam taki problem z tym rozszerzeniem..[/url]
- Niemcu.MD
- Z nami od: 25 października 2004, 15:18
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Już sobie z tym problemem poradziłem... Tabbrowser gryzł się w jakiś sposób z Adblock'iem ... wyłączenie Adblock'a pomagało. Założyłem sobie profil ponownie. Teraz wydaje się działać dobrze 

- psz
Masz na myśli blokowanie popupów? I czy ponowne tworzenie profiilu było u Ciebie konieczne?
Ja wynalazłem kolejny problem: http://www.posti.pl/main.php -> Kliknij środkowe okienko z zaleceniem pójścia do lasu, lub zmiany stacji radiowej i Na mapce znajdź "Dom Gry" i kliknij.
Po chwili pojawi się kilka kolorowych linków do wyboru. Kliknij któryś.
U mnie problem polega na tym, że nie mogę otworzyć tych linków. nic sie po prostu nie dzieje.
Wcześniej spotkałem się z linkiem (też na Posti), który był przesunięty. Widoczny był w jednym miejscu, a łapka pojawiała się pare wysokości wyżej (ale działał).
Ja u Ciebie z tą Posti?
Ja wynalazłem kolejny problem: http://www.posti.pl/main.php -> Kliknij środkowe okienko z zaleceniem pójścia do lasu, lub zmiany stacji radiowej i Na mapce znajdź "Dom Gry" i kliknij.
Po chwili pojawi się kilka kolorowych linków do wyboru. Kliknij któryś.
U mnie problem polega na tym, że nie mogę otworzyć tych linków. nic sie po prostu nie dzieje.
Wcześniej spotkałem się z linkiem (też na Posti), który był przesunięty. Widoczny był w jednym miejscu, a łapka pojawiała się pare wysokości wyżej (ale działał).
Ja u Ciebie z tą Posti?
- Niemcu.MD
Nie, Adblock nie zajmuje się blokowaniem popupów, to wykonuje bezpośrednio Firefox.
Założenie nowego profilu pomogło na mój problem z popupami na Chip-ie.
Co do Twojej instrukcji na stronie Posti:
dostaję w górnej części okienka FF informację, że popup został zablokowany, i z resztą jest to poprawne zachowanie, bo skąd niby FF ma wiedzieć, że kliknąłeś na cokolwiek ... Flash nie informuje przeglądarki o takich rzeczach.
Po kliknięciu na informacji, mogę sobie ręcznie wywołać popup'a, zlikwidować komunikat (i to zapewne Ciebie dotyczy) ablo dopuścić popupy na danej stronie.
Założenie nowego profilu pomogło na mój problem z popupami na Chip-ie.
Co do Twojej instrukcji na stronie Posti:
dostaję w górnej części okienka FF informację, że popup został zablokowany, i z resztą jest to poprawne zachowanie, bo skąd niby FF ma wiedzieć, że kliknąłeś na cokolwiek ... Flash nie informuje przeglądarki o takich rzeczach.
Po kliknięciu na informacji, mogę sobie ręcznie wywołać popup'a, zlikwidować komunikat (i to zapewne Ciebie dotyczy) ablo dopuścić popupy na danej stronie.
- psz
Masz rację co o tego flesha. Natomiast kiedy zezwalam moailli na otwarcie okienka pochodzącego z owej domeny, ona i tak uparcie je blokuje. W Netscapie nie ma tego problemu i nie miałem go również w moailli przes zainstalowaniem rozszerzenia.
Coś poradzisz?
Coś poradzisz?
- Niemcu.MD
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite