MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

RSS,Temes

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

RSS,Temes

Postautor: Feti » 03 listopada 2005, 12:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

Jestem zielony jeśli codzi o Liska.( właśnie zdeinstalowłem Opere..Eh...:P
Dlatego też mam 2 pytania...
1: pobrałem plik z theme do Firefox`a ( plik *.jar ) i co dalej? W jaki sposób moge go zainstalować??
2:czy istnieje coś takiego jak rss w F? W operze będąc na jakiejś stronie,klikałem po prostu na jakiś link i wszsytko było cacy-gotowe.Wszystko samo się pobierało. Jeśli istnieje w F rss,to jak a niby mam to uaktywnić?uruchomić?

Help?

:roll:
Feti

Postautor: Tomek » 03 listopada 2005, 13:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5

eh... 1000x na forum, jest w FAQ itp itd...
ad.1 w menu liska: Narzędzia-Motywy i tu przeciągasz pliczek *.jar
ad.2 Oczywiście! Możesz bez problemu dodać kanał rss do zakładek - wtedy jako nazwa zakładki będzie nagłówek nowego wpisu. jednak z doświadczenia wiem że jest to mało wygodne. Proponuję rozejrzeć się za jakimś rozszerzeniem (najlepiej w Polskiej Bazie rozszerzeń - poszukaj np Sage - chociaż niekótrzy preferują np. Feedview(oba razem się nie gryzą)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Feti » 03 listopada 2005, 13:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

O! Nie myślałem,że tak szybko dostanę odp.
W każdym bądź razie - nie mam czegoś takiego jak motywy w menu narzędzia...(używam FF 1.7.2 ) Gdy próbuje przeciagnac plik na okno edycja-->pref-->schematy to nic ne daje...
???
Feti

Postautor: errenay » 03 listopada 2005, 13:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Feti pisze:O! Nie myślałem,że tak szybko dostanę odp.
W każdym bądź razie - nie mam czegoś takiego jak motywy w menu narzędzia...(używam FF 1.7.2 ) Gdy próbuje przeciagnac plik na okno edycja-->pref-->schematy to nic ne daje...
???

??? Może chodzi Ci o pakiet Mozilla, bo NIE MA Ff 1.7.2??? W Ff na pewno jest Narzędzia (lub Edycja w Linuxie) / Motywy. Co do Mozilli nie wiem, nie używałem...
errenay

Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30

Postautor: Tomek » 03 listopada 2005, 13:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051025 Firefox/1.5

Jedno pytanie - piszesz o lisku, ale w twoja przeglądarka przedstawia się jako 1.7.12 - (numer kodowy dla Mozilli Suite) - zdecyduj się więc czy to jest Firefox czy mozilla...
ale:
nie mam czegoś takiego jak motywy
Sugeruje że masz Mozillę
W takim razie co do rss - nie wiem czy wersja sage jest różna dla Mozilli i Firefoxa ale spróbuj tego sage
Co do motywów - sprawdź po pierwsze czy pobierasz motyw dla mozilli suite czy dla firefoxa! A po drugie:
(w mozilli) edycja-preferencje-wygląd-schematy (o ile dobrze pamiętam - ale nie powiem ci czy działa przeciąganie... nie pamiętam już)

- a bo my szybcy jesteśmy
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: errenay » 03 listopada 2005, 13:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

tomasiek pisze:
- a bo my szybcy jesteśmy

I niestety z tej szybkości się powtarzamy :wink:
BTW - skąd ściągałeś tą przeglądarkę? Jeśli z http://www.firefox.pl to masz Ff i to najnowszą wersję.
errenay

Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa