problem z muzyka na stronach ogladanych w FF
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
problem z muzyka na stronach ogladanych w FF
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
od paru dni uzywam fire fox'a.
w IE wchodzac na strony i blogi na których jest jakas muzyka wszystko mi chodziło.Teraz wchodzac przez FF na blogi nie włącza mi sie muzyka.
Co mam zrobić?
Prosze o pomoc.
w IE wchodzac na strony i blogi na których jest jakas muzyka wszystko mi chodziło.Teraz wchodzac przez FF na blogi nie włącza mi sie muzyka.
Co mam zrobić?
Prosze o pomoc.
- tajemnicza
- Z nami od: 27 sierpnia 2005, 18:56
Rozwiązanie to IE.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
Mam to samo i pytałem się na różnych forach o jakieś rozwiazanie, lecz każdy mówi że strony które działaja w IE a nie działaja w Firefoxie są źle zrobione. Pozostaje więc używać IE jeśli chce się zobaczyc wszystko co jest na niektórych stronach(muzyka, obrazki, animacje, filmiki itp.multimedia). Firefox można używać do codziennej pracy a IE gdy trzeba. Jest też alternatywa, wiadomo że FF ma mnóstwo udogodnień itp. ale 90% stron działa poprawnie tylko w IE, a przecież od razu się to zmieni a może potrwać lata. Jeśli chce się mieć częśc opcji i udogdnień z FF (panele itp.) można używać nakładek na IE, najpopularniejszymi są Avant Browser i Maxthon. Ja używałem Avanta i wszystko było OK więc może spróbuj zainstalować Avanat Browser i sama oceń co wolisz... http://www.avantbrowser.com/
- ursus
Re: problem z muzyka na stronach ogladanych w FF
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b3) Gecko/20050712 Firefox/1.0+
tajemnicza pisze:od paru dni uzywam fire fox'a.
Co mam zrobić?
Prosze o pomoc.
Sposobów osadzania muzyki na stronach jest mnóstwo. Niektóre są błędne i, tak, jak napisał ursus, nie będą działały pod Firefoksem. Wiele jednak działa bez problemu - upewnij się przede wszystkim czy masz zainstalowane wtyczki QuickTime i Windows Media Player.
ursus pisze:90% stron działa poprawnie tylko w IE
Pozwolę sobie zacytować kabaret Ani Mru Mru: be-ze-dura! Być może odwiedzasz przede wszystkim amatorskie strony, blogi nastolatków itp. i dlatego odnosisz takie wrażenie. U mnie jest przeciwnie - nie sądzę, żebym trafiał na źle działającą stronę częściej, niż raz na miesiąc.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Re: Rozwiązanie to IE.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050720 Fedora/1.0.6-1.1.fc4 Firefox/1.0.6
Niestety cały post jest bzdurą nie tylko ten fragment o 90% stron.
Fajne te fora, a które konkretnie?
Zobaczyć muzykę? Doprawdy ten IE6 to musi być fenomenalna przeglądarka, i tyle ukrytych funkcji.. co to będzie jak wyjdzie IE7
.
Możesz podać przykład niewyświetlającego się w Firefoksie obrazka?
A których to animacji i filmów nie można oglądać w Firefoksie? Flash, Java, QuickTime, Windows Media i inne.. wszystko jakoś można.
Owszem, tylko po pierwsze trzeba mieć Windowsa
, a po drugie nie rozwiązuje to wszystkich problemów.
Nie wiem skąd Ci ludzie biorą takie pomysły ale moim zdaniem przynajmniej na tym forum powinniśmy takie rzeczy (szczególnie opinie dotyczące produktów firmowanych przez Mozillę) bezwzględnie i bez wyjątku w każdym najmniejszym szczególe prostować.
Stef
ursus pisze:Mam to samo i pytałem się na różnych forach o jakieś rozwiazanie
Fajne te fora, a które konkretnie?
ursus pisze:Pozostaje więc używać IE jeśli chce się zobaczyc wszystko co jest na niektórych stronach(muzyka, obrazki, animacje, filmiki itp.multimedia).
Zobaczyć muzykę? Doprawdy ten IE6 to musi być fenomenalna przeglądarka, i tyle ukrytych funkcji.. co to będzie jak wyjdzie IE7
Możesz podać przykład niewyświetlającego się w Firefoksie obrazka?
A których to animacji i filmów nie można oglądać w Firefoksie? Flash, Java, QuickTime, Windows Media i inne.. wszystko jakoś można.
ursus pisze:Jeśli chce się mieć częśc opcji i udogdnień z FF (panele itp.) można używać nakładek na IE, najpopularniejszymi są Avant Browser i Maxthon. Ja używałem Avanta i wszystko było OK więc może spróbuj zainstalować Avanat Browser[
Owszem, tylko po pierwsze trzeba mieć Windowsa
Nie wiem skąd Ci ludzie biorą takie pomysły ale moim zdaniem przynajmniej na tym forum powinniśmy takie rzeczy (szczególnie opinie dotyczące produktów firmowanych przez Mozillę) bezwzględnie i bez wyjątku w każdym najmniejszym szczególe prostować.
Stef
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
To ja wam powiem takie coś
Kiedyś zainstalowałam wtyczkę, co się zowie MediaPlayerConnectivity i wszelka muzyczka działała mi w FF. Po reinstalce systemu pol roku temu, mimo zainstalowania tej wtyczki i przywrócenia pierwotnych ustawien, nie udało mi się już nigdy pozniej odpalić stronki z muzą przez FF.
Napisałam do twórcy wtyczki, który co zabawne, odpisał mi, że pierwotną funkcją tej wtyczki jest otwieranie muzy z www w lokalnych odtwarzaczach.
Tak więc pojęcia nie mam jak to wówczas zrobiłam, że mi działało, ale możliwość taka istnieje. Dlatego też rozglądam się właśnie, czy przypadkiem takowej wtyczki nie znajdę...
A co do kompatybilności stronek www w IE i FF, to pozwolę sobie zauważyć, że od samego początku nie dało się otworzyć media ze stronek w FF. A błędy w htmlu w kazdej przegladarce widać tak samo, i niekoniecznie są winą twórcy. Bo czy np ktoś z was wiedział, że <center> wcale idealnie niczego nie wyśrodkuje lub że obrazek (kwadrat) staje sie w htmlu prostokątem?
A twórcom stron, radzę sprawdzać ich wygląd pod wszystkimi przeglądarkami. Ja tak robię i dzieki temu nikt nie napotka u mnie żadnych niespodzianek
Pozdrawiam.
Kiedyś zainstalowałam wtyczkę, co się zowie MediaPlayerConnectivity i wszelka muzyczka działała mi w FF. Po reinstalce systemu pol roku temu, mimo zainstalowania tej wtyczki i przywrócenia pierwotnych ustawien, nie udało mi się już nigdy pozniej odpalić stronki z muzą przez FF.
Napisałam do twórcy wtyczki, który co zabawne, odpisał mi, że pierwotną funkcją tej wtyczki jest otwieranie muzy z www w lokalnych odtwarzaczach.
Tak więc pojęcia nie mam jak to wówczas zrobiłam, że mi działało, ale możliwość taka istnieje. Dlatego też rozglądam się właśnie, czy przypadkiem takowej wtyczki nie znajdę...
A co do kompatybilności stronek www w IE i FF, to pozwolę sobie zauważyć, że od samego początku nie dało się otworzyć media ze stronek w FF. A błędy w htmlu w kazdej przegladarce widać tak samo, i niekoniecznie są winą twórcy. Bo czy np ktoś z was wiedział, że <center> wcale idealnie niczego nie wyśrodkuje lub że obrazek (kwadrat) staje sie w htmlu prostokątem?
A twórcom stron, radzę sprawdzać ich wygląd pod wszystkimi przeglądarkami. Ja tak robię i dzieki temu nikt nie napotka u mnie żadnych niespodzianek
Pozdrawiam.
- Little_Ceres
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa