MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Drugi pasek ulubionych - ale taki nietypowy - niezbedny :D

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Drugi pasek ulubionych - ale taki nietypowy - niezbedny :D

Postautor: lopik » 07 stycznia 2006, 21:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Czy da sie zrobiś drugi taki pasek z ulubionymi ? tak jak mam teraz na tym screnie tylko zeby ten drugi pasek był pod tym pierwszym ?

Obrazek

Myśle że wiecie o co mi chodzi... ;)
lopik

Postautor: Gość » 08 stycznia 2006, 12:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

nie no, musi sie dac rady to zrobić !! :cry:
Gość

Postautor: Japcok » 08 stycznia 2006, 13:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

nijak nie wiem o co ci chodzi :o. może jestem debilem, ale serio nie jarze..
Japcok

Z nami od: 26 grudnia 2005, 17:01

Postautor: Miromik » 08 stycznia 2006, 13:32

http://mozillapl.org/forum/about-15054. ... zak%B3adek

dodanie wpisu do userchrome.css ci pomoże. Nie wiem tylko czy nie będziesz musiał najpierw przenieść zakładek na standardowe miejsce.
Miromik

Z nami od: 06 lutego 2004, 22:48

Postautor: lopik » 08 stycznia 2006, 16:35

To co pisze : rss, inne, apps, itp. to nie są ZAKŁADKI !!! tylko Ulubione
Ja w to miejsce przeciągnołem pasek "elementy paska zakładek" i tak wyszło, a zakładki mam normalnie na dole. I chciał bym zeby jeszcze jeden taki pasek "elementy paska zakładek" zrobić pod tym.
To są poprostu foldery, jak klikam np. w apps to wychodzi menu tak jak w IE z ulubionymi.
lopik

Postautor: Gość » 08 stycznia 2006, 17:12

I jeszcze skąd można ściągnąć to rozszerzenie: useChrome.css ??

(wkleiłem ten kod z innego topika do useChrome.css i jest pasek, ale nie da sie wsadzić do niego żadnego foldera ani linka = url.) :(
Gość

Postautor: Olhado/256 » 08 stycznia 2006, 17:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

lopik pisze:To co pisze : rss, inne, apps, itp. to nie są ZAKŁADKI !!! tylko Ulubione

Założysz się? :) To, co w IE nazywa się Ulubione, w Fx nosi nazwę Zakładki. Zresztą - rozwiń menu Zakładki i zobacz co tam znajdziesz. Ty pisząc "zakładki" masz prawdopodobnie na myśli karty (ang. tabs).
lopik pisze:Ja w to miejsce przeciągnołem pasek "elementy paska zakładek" i tak wyszło, a zakładki mam normalnie na dole.

Sam widzisz, że kiedy przeciągnąłeś "elementy paska zakładek", przeciągnąłeś to, co nazywasz ulubionymi, a karty, czyli to, co nazywasz "zakładkami", zostało na swoim miejscu - nie daje ci to do myślenia? :)
lopik pisze:I chciał bym zeby jeszcze jeden taki pasek "elementy paska zakładek" zrobić pod tym.

"Elementy paska zakładek" to nie jest pasek, tylko, zgodnie z nazwą, elementy paska! Zawartość paska zakładek przeniosłeś na pasek z menu, a paska zakładek w ogóle na tym twoim screenie nie widać - zapewne jest wyłączony. Więc jak chcesz dodać drugi, skoro nie masz pierwszego? Albo masz zakładki na pasku zakładek i wtedy możesz sobie zrobić dwa, albo trzymasz je na pasku menu. Nie możesz mieć ich jednocześnie tu i tu :)
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: lopik » 08 stycznia 2006, 18:35

Dobra oki wszystko rozumię wiem ze w Fx zakładki to to samo co ulubione w IE. OK

To jak zrobić coś takiego jak mam u góry te "elementy paska zakładek" jeszcze jedno takie coś ?? o to mi chodzi :) zeby pod tym było.

Z góry dzięki !!
lopik

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa