MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Grease monkey nie dodaje skryptów

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Grease monkey nie dodaje skryptów

Postautor: arnoldk_20 » 14 stycznia 2006, 21:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Mam problem z rozszerzeniem GreaseMonkey
wcześniek miałem ff w ver 1.0.7 i jakąś starszą wersje rozszerzenia Grease monkey i działało
następnie zrobiłem upgrade ff do wersji 1.5 (stare rozszerzenie dzialało)
następni kilka dni temu zainstalowałem nową wersje grease monkeya ze strony http://mozillapl.org/baza_rozszerzen/dl ... easemonkey
i zauważyłem że brakuje skryptów więz biore się za instalowanie i wyskakuje taki błąd Obrazek

więc usunąłem cały katalog z firefoxem i katalog "C:\Documents and Settings\[user]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles"
zainstalowałem ff od nowa i samo rozszerzenie grease monkey i też pojawia się taki sam komunikat, starego rozszerzenia nie mogę zainstalować ponieważ nie daje się bo działa z wersją ff 1.0.7

Czy coś się da naprawić czy mam czekać aż pojawi się nowa wersja tego rozszerzenia
arnoldk_20

Z nami od: 07 kwietnia 2005, 12:41

Postautor: kaktusxa » 14 stycznia 2006, 22:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

ja nie moge tego zainstalowac nawet :/
tzn niby sie instaluje ale nigdzie go nie widze :(

some IDEA??
kaktusxa

Postautor: teo » 14 stycznia 2006, 22:59

Nikt nie uaktualniał tego rozszerzenia. PBR jest tak zbudowana, że jak zmieni się choćby przecinek w treści skryptu, to pokazuje to rozszerzenie w spisie ostatnich zmian. Tak też było w tym przypadku. Ja tłumaczyłem to rozszerzenie, ale ponieważ autor napisał je wg bardzo starego systemu tworzenia rozszerzeń i mimo kilku maili do niego, aby przerobił je wg. nowego szablonu (wszystkie stringi do tłumaczenia są zgrupowane w oddzielnych plikach) nie uczynił tego, postanowiłem nie wykonywać kolejnych aktualizacji. Najnowsza wersja do Fx 1.5 to 0.6.4 i możesz ją pobrać ze stronyrozszerzenia.
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Postautor: arnoldk_20 » 14 stycznia 2006, 23:35

teo pisze:Nikt nie uaktualniał tego rozszerzenia. PBR jest tak zbudowana, że jak zmieni się choćby przecinek w treści skryptu, to pokazuje to rozszerzenie w spisie ostatnich zmian. Tak też było w tym przypadku. Ja tłumaczyłem to rozszerzenie, ale ponieważ autor napisał je wg bardzo starego systemu tworzenia rozszerzeń i mimo kilku maili do niego, aby przerobił je wg. nowego szablonu (wszystkie stringi do tłumaczenia są zgrupowane w oddzielnych plikach) nie uczynił tego, postanowiłem nie wykonywać kolejnych aktualizacji. Najnowsza wersja do Fx 1.5 to 0.6.4 i możesz ją pobrać ze stronyrozszerzenia.

dzięki ta wersja pomogła
arnoldk_20

Z nami od: 07 kwietnia 2005, 12:41

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa