Witam.
Nie jeden z użytkowników firefox pewnie korzysta z opcji właściwości w zakładkach. Ja na przykład mam tam często jakieś notatki odnośnie danej strony w rubryce OPIS.
Chciałbym mieć do tego łatwiejszy dostęp.
Chciałbym, aby opcje właściwości (zakładek) lub tez inne opcje dostępne z menu zakładki po kliku PPM, można było włączyć z poziomu paska adresu klikając na jedną z wyświetlonych stron, prawym klikiem, wtedy gdy wpisujemy parę liter i pojawia się się nam lista stron z zakładek i historii które mamy zapamiętane.
Drugim bardzo, moim zdaniem, ułatwieniem byłaby opcja właściwości (zakładki) dostępna w menu po kliknięciu PPM na stronie którą otworzyliśmy, a mamy już ją w lisku zapamiętaną w postaci zakładki.
Pytanie, czy jest rozszerzenie dodające takie funkcje, ewentualnie jak włączyć funkcje o których mowa (bo być może je po prostu pominąłem).
Pozdro.
Właściwości zakładek z poziomu głownego okna
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Właściwości zakładek z poziomu głownego okna
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3
- k-mill
- Z nami od: 18 grudnia 2009, 18:06
Odp: Właściwości zakładek z poziomu głownego okna
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3
Wypróbuj dodatki wyświetlające opisy zakładek w podpowiedziach po najechaniu kursorem, np. Boox lub Places' Tooltips.
Natomiast komfort pracy z notatkami w zakładkach możesz podnieść stosując rozszerzenia QuickFox Notes (notatnik dla Firefoksa) lub Net Notes (krótkie notki w zakładkach).
Moja ostatnia propozycja to Flat Bookmark Editing, który ułatwia edycję dodatkowych pół zakładki, jak np. opis, wprost z okna właściwości lub menu kontekstowego.
Natomiast komfort pracy z notatkami w zakładkach możesz podnieść stosując rozszerzenia QuickFox Notes (notatnik dla Firefoksa) lub Net Notes (krótkie notki w zakładkach).
Moja ostatnia propozycja to Flat Bookmark Editing, który ułatwia edycję dodatkowych pół zakładki, jak np. opis, wprost z okna właściwości lub menu kontekstowego.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 15:33 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz
Powód: Dodałem kilka informacji już jako zalogowany użytkownik
Powód: Dodałem kilka informacji już jako zalogowany użytkownik
- GrzegorzJZD (niezalogowany)
Odp: Właściwości zakładek z poziomu głownego okna
Dziękuje za zainteresowanie. Postaram się sprawdzić każdą z propozycji. 
Edit:
Sprawdziłem parę z tych dodatków. Places tooltips nawet mi odpowiada. Ogranicza trochę liczbę niepotrzebnych kliknięć.
Chodziło mi głownie o szybkie wyszukiwanie zakładek i zawartych w nich info.
Myślę więc, że najprostszym i najlepszym rozwiązaniem będzie zatem nie dodawanie już żadnych więcej wtyczek i używanie po prostu skrótu ctrl + B
Całkowicie zignorowałem tam kiedyś opcje 'wyszukaj'. Co załatwia problem szybkiego dostępu do zakładek.
Edit:
Sprawdziłem parę z tych dodatków. Places tooltips nawet mi odpowiada. Ogranicza trochę liczbę niepotrzebnych kliknięć.
Chodziło mi głownie o szybkie wyszukiwanie zakładek i zawartych w nich info.
Myślę więc, że najprostszym i najlepszym rozwiązaniem będzie zatem nie dodawanie już żadnych więcej wtyczek i używanie po prostu skrótu ctrl + B
- k-mill
- Z nami od: 18 grudnia 2009, 18:06
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa