dodatek ColorfulTabs - konfiguracja
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
dodatek ColorfulTabs - konfiguracja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
Jak ustawić, ażeby nazwy kart podświetlane były jaśniejszymi kolorami.
W tej chwili zawsze podświetla kolorami bardzo ciemnymi: ciemnoniebieskie, ciemnobrązowe,itp.
Po kliknięciu ppm na kartę i wybraniu w okienku Change Tab Color wybieram nowy, jaśniejszy kolor.
Następuje poprawa, lecz po krótkim czasie karty wracają do poprzednich, ciemnych kolorów.
Gdy klikam w Options (opcje) - nie umiem w oknie ustawić poprawy na stałe.
Proszę o pomoc.
S.
W tej chwili zawsze podświetla kolorami bardzo ciemnymi: ciemnoniebieskie, ciemnobrązowe,itp.
Po kliknięciu ppm na kartę i wybraniu w okienku Change Tab Color wybieram nowy, jaśniejszy kolor.
Następuje poprawa, lecz po krótkim czasie karty wracają do poprzednich, ciemnych kolorów.
Gdy klikam w Options (opcje) - nie umiem w oknie ustawić poprawy na stałe.
Proszę o pomoc.
S.
- stefan
- Z nami od: 11 sierpnia 2008, 20:22
Odp: dodatek ColorfulTabs - konfiguracja
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
Ja bym spróbował dodać na stałe wpisy ustawiające kolor do pliku user.js w katalogu z profilem. Jeśli to zbyt enigmatyczna odpowiedź, to jutro wieczorem odpiszę dokładniej o co mi chodzi (że chyba ktoś mnie uprzedzi).
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
Do Mirka!
To opisz proszę. Nikt Ciebie nie uprzedził.
Nie zrozumiałem tego, co wyżej napisałeś: "...dodać na stałe wpisy ustawiające kolor do pliku prefs.js w katalogu z profilem."
U mnie wygląda to tak. Gdy kliknę ppm w pasku kart na kartę, której kolor chciałbym zmienić, pojawia się małe okienko z opcjami dla ColorfulTabs. I problem w tym, że po angielsku, którego dostatecznie nie znam.
Napisz więc proszę, b.dokładnie krok po kroku co mam zrobić, aby zmieniać kolory na jaśniejsze.
Będę wdzięczny.
S.
To opisz proszę. Nikt Ciebie nie uprzedził.
Nie zrozumiałem tego, co wyżej napisałeś: "...dodać na stałe wpisy ustawiające kolor do pliku prefs.js w katalogu z profilem."
U mnie wygląda to tak. Gdy kliknę ppm w pasku kart na kartę, której kolor chciałbym zmienić, pojawia się małe okienko z opcjami dla ColorfulTabs. I problem w tym, że po angielsku, którego dostatecznie nie znam.
Napisz więc proszę, b.dokładnie krok po kroku co mam zrobić, aby zmieniać kolory na jaśniejsze.
Będę wdzięczny.
S.
- stefan
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
W takiej sytuacji trochę inna rada. W opcjach dodatku przejdź do karty Color Fine-Tuning, zaznacz Enable Fine-Tuning Options i zwiększ np. maksymalną wartość luminancji, ewentualnie - wedle uznania - zmniejsz saturację (nasycenie).
- Mirek
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
Mirku. Tak, to działa, ale w wersji 19.5 CfT. W wersji 19.6 tego nie ma.
Lecz poradziłem sobie inaczej!
W Opcjach w zakładce General i niżej w Fading of unselected tab wybrałem "4".
A miałem dotychczas "1"(minimum).
I teraz jest OK.
Naprowadziłeś mnie. Serdeczne dzięki!
S.
Lecz poradziłem sobie inaczej!
W Opcjach w zakładce General i niżej w Fading of unselected tab wybrałem "4".
A miałem dotychczas "1"(minimum).
I teraz jest OK.
Naprowadziłeś mnie. Serdeczne dzięki!
S.
- stefan
Stefanie - widzę, że już sobie sam poradziłeś - więc tylko dodam, że u mnie 19.5 i 19.6 działają pod tym względem tak samo. Na zrzucie, który pokazałeś (przed edycją postu) jest informacja, że najpierw trzeba zachować ustawienia, by móc się dostać do tych zaawansowanych. I że dostępne są tylko w przypadku korzystania z losowego kolorowania lub kolorowania uzależnionego od domeny.
- Mirek
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa